Bakan Dinçer Erciş’te Evyap’ın Yaptırdığı Okulun Protokolünü Onayladı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Van’ın Erciş ilçesinde EVYAP tarafından yapımı sürdürülen Atatürk ilköğretim Okulu’nun...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Van’ın Erciş ilçesinde EVYAP tarafından yapımı sürdürülen Atatürk ilköğretim Okulu’nun protokol törenine katıldı.

Geçen yıl meydana gelen yıkıcı depremde ağır hasar gördükten sonra yıkılarak yerine Japon tekniğiyle yenilenen Atatürk ilköğretim Okulu inşaat alanında incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl meydana gelen depremin aslında Van ve Erciş için fırsat oluşturduğunu, Bakanlık olarak eğitimin altyapısını buralarda modern bir yapıya ulaştırılacağını söyledi. Hayırsever Semra Evyap’a teşekkür ettiğini de belirten Dinçer, “Hayırseverlerin katkısı bizim için çok önemli. 2011 yılına kadar 169 bin dersliğin 32 bin adetini hayırseverlerimiz yaptı. Bu binanın Erciş’te yapılması da ayrıca bir anlam taşıyor. İlçede 2 bin adet dersliği hizmete açacağız. Ben tekrar okulumuzun yapımını üstlenen EVYAP yetkilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından protokol Van Valisi Münir Karaloğlu, Hayırsever Semra Evyap tarafından karşılıklı olarak imzalandı. Ardından, protokol metinleri Bakan Dinçer tarafından onaylandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: