Bakan Dinçer: "Genelgeyi görmedim"

Dinçer, MEB Şura Salonu'nda gerçekleştirilen "İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri - Bu Benim Eserim Proje Çalışması" Ödül Töreni'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı

ANKARA (ANKA) - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından okullara gönderilen "sütlerin önce öğretmenler tarafından içileceği" genelgesiyle ilgili, "Ben genelgeyi henüz görmedim, gerekçesini bilmiyorum" dedi.

Dinçer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın okullara gönderdiği "sütlerin önce öğretmenler tarafından içileceği" genelgesini görmediğini belirterek, "Onu Tarım Bakanlığı'na sormanızı tavsiye ediyorum. Ben genelgeyi henüz görmedim, gerekçesini bilmiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

-"ŞİDDETLE İLGİLİ SAĞLIK BAKANLIĞI, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI OLARAK BİR ÇALIŞMAYI YÜRÜTÜYORUZ"-

Dinçer, öğretmenlere tacizin, şiddetin hiçbir şekilde tasvip edilmeyeceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimize, velilerine, okul idarecilerine ve öğretmenlerimize bu şiddeti yine biz hem birlikte kınayarak ve birlikte karşı koyarak ama daha da önemlisi şefkatle, sevgiyle, ısrarla çocuklarımıza bunun yanlış olduğunu öğreterek aşabiliriz. Ben bu açıdan öğretmenlerimizin yılmamasını, biz Bakanlık olarak ve hükümet olarak konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı olarak gerekli tedbirlerin alınacağı bir çalışmayı yürüttüğümüzü ama bundan daha önemlisi, bizim öğretmenlerimizin çocuklarımıza şiddetin çözüm olmadığını öğretmeleri gerektiğini ifade etmek istiyorum. Şiddet çözüm değil. Şiddet kınanması gereken ve karşı çıkılması gereken bir şeydir. Aile içi şiddete, kadınlara yönelik şiddete, öğretmenlere yönelik, doktorlara yönelik şiddete hep birlikte, toyekun karşı çıkmalıyız. Sorun burada öğretmene yönelmesi, doktora yönelmesi değil, sorun şiddetle çözüm bulabileceğimize doğru ortaya çıkan bir anlayış. Burada sorun, herkesin adaleti kendisinin sağlamaya dair bir tavır içinde olmasıdır. Bunların önlenmesi gerekir."

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: