Bakan Dinçer: ODTÜ Olaylarını YÖK’ün Incelemesini Doğru Buluyorum

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’nun, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsünde geçen...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’nun, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsünde geçen hafta, Göktürk-2 uydusunun fırlatılması nedeniyle düzenlenen törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto eden grupların çıkardığı olayların incelemesinin doğru bir tavır olduğunu söyledi.

ODTÜ üniversite yönetiminin, olayların ardından özerk bir yönetim anlaşıyı içerisinde kendi soruşturmasını yapması gerektiğini anlatan Dinçer, “Keşke üniversite kendisi bunları soruştursaydı. YÖK’e gerek kalmasaydı. Ama YÖK’ün bir üniversite üst kurumu olarak böyle bir tavır içerisinde olmasını doğrusu olumlu buluyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Otelcilik ve Turizm İşletmelerinde Uygulamalı Eğitim Projesi kapanış törenine katıldı. Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen törenin ardından Dinçer, törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun, “ODTÜ’de geçtiğimiz hafta Göktürk-2 uydusunun fırlatılması sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ODTÜ’de olmasını protesto eden öğrencilere YÖK inceleme başlattı. Neler düşünüyorsunuz bu konuda?” şeklindeki soruya Dinçer, şu cevabı verdi:

“ODTÜ’deki hadiseleri, sadece öğrenci hadisesi olarak görmek bence eksikliktir. Dolayısıyla orada olup bitenlerin aslında demokratik bir tepki göstermenin çok dışına taştığını hemen tespit etmek lazım. Orada olup biten hadiseler, gösteriyi yapan arkadaşların ortaya koyduğu tavır ve davranışlar, doğrusu demokratik bir tavır ve tepki değil. Gönlümüz isterdi ki üniversite yönetimi kendi dirayetini ve inisiyatifini ortaya koysun ve gerekli güvenlik tedbirlerini alsın ve orada çok önemli bir faaliyet yapılırken herhangi bir tatsızlık ve usulsüzlük olmadan problemler çözülsün. Ama gördüğüm kadarıyla üniversite yönetimi o konuda inisiyatifini kullanmadı ve dirayet göstermedi. Yine gönül ister ki bu hadiselerin olup biteceğini tahmin edemeyebilir bir yönetim olup bittikten sonra kendisi gereğini yapsın ve özerk bir yönetim anlaşıyı içerisinde kendi soruşturmalarını kendisi yapsın. Keşke üniversite kendisi bunları soruştursaydı. YÖK’e gerek kalmasaydı. Ama YÖK’ün bir üniversite üst kurumu olarak böyle bir tavır içerisinde olmasını doğrusu olumlu buluyorum.”

Reklam
Reklam

Öğrencilerin, her zaman herhangi bir olayı protesto etme hakkı olduğunu anlatan Dinçer, "Demokratik bir şekilde katılmadıkları herhangi bir görüşe tavırlarını ortaya koyabilirler. Bunu üniversite içinde yapabilecekleri gibi üniversite dışında da yapabilirler. Ama bu yapılan hadise herhangi bir demokratik tepki hadisesi değildi. Açık bir şekilde orada yapılan protestolar şiddeti içerin protestolardı. Şiddetin ulusal düzeyde kınanmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Hep birlikte şiddete karşı çıkmalı ama demokratik tavırlara da destek vermeliyiz.” diye konuştu.

"CAĞALOĞLU’NDAKİ BİNA EN KISA SÜREDE YENİLENECEK, ARŞİV BİNAMIZ BAŞKA BİR YERDEYDİ"

Ayrıca, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Cağaloğlu'ndaki binasında çıkan yangınla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Dinçer, yangının üzüntü verici olduğunu ve yaklaşık 150 yıllık tarihi bir binanın yandığını söyledi. Cağaloğlu’ndaki tarihi binanın çok güzel ve latif bir bina olduğunu kaydeden Dinçer, şöyle devam etti: “En kısa zamanda o binamızı eğitim hizmeti için gözden geçirerek hizmete alacağız. Bunu telafi etmeye çalışacağız. Yanan hizmet binamızda kaybolan herhangi bir kıymetli evrak veya dosyamız yok. Bizim arşivimiz o binada değil. Arşiv başka bir bina ve yerde. Bakanlığımız, elektronik imzalaya geçtiği için son zamanlarda verdiği bütün kararlar elektronik ortamda muhafaza ediliyor. Yedekleme yapılmakta. Bu açıdan süreçlerimizi etkileyecek bir durumla karşı karşıya değiliz. Arşivimiz başka yerde olduğu için geçmişe dair bir problem yaşamayacağız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz