Bakan Dinçer öğretmeni ile bir araya geldi

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 81 ili temsilen Ankara’ya gelen öğretmenleri Bakanlık’ta kabul etti. Öğretmenler...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 81 ili temsilen Ankara’ya gelen öğretmenleri Bakanlık’ta kabul etti. Öğretmenler arasında Bakan Dinçer’in matematik öğretmeni Ahmet Özer de vardı.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile il temsilcisi öğretmenler ile Bakanlık’ta bir araya geldi. Bakan Dinçer burada yaptığı konuşmada Van’da hayatın kaybeden öğretmenlere Allah’tan rahmet diledi. Dinçer, Milli Piyango İdaresi’(MPİ)nin, bugüne kadar yaptırdığı 40’dan fazla okulun ismini depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin isimleri ile değiştirme kararı aldığını belirterek, karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
18–20 Kasım tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen Öğretmen Çalıştayı’nı hatırlatan Dinçer, “Öğretmenlik mesleği ile ilgili önemli tespitler ve çözüm önerileri ortaya çıktı.” diye konuştu.
Dinçer, bir yol haritası özelliği taşıyan stratejik plan üzerinde çalışacaklarını kaydetti. Günübirlik çözümler yerine kalıcı çözüm üretme gayreti içinde olacaklarını söyleyen Dinçer, “Öğretmenlik mesleğinin itibarını hak ettiği düzeye çıkarmak için çalışacağız.” şeklinde konuştu.
Bakan Dinçer konuşmasının ardından salondaki il temsilcisi öğretmenler ile tek tek tokalaşarak, hediye verdi. Salondaki öğretmenler arasında Bakan Dinçer’in matematik öğretmeni Ahmet Özer de vardı. Sahneye ilk çıkan öğretmen Ahmet Özer oldu. Bakan Dinçer, Özer’e bir demet çiçek sundu. Tüm öğretmenleri adına, Özer’in Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Reklam
Reklam

"ÖMER DİNÇER ÇOK ZEKİ BİR ÖĞRENCİYDİ"
Ahmet Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada Bakan Dinçer’in çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, “Çok saygılıydı, arkadaşları ile iyi geçinirdi.” diye konuştu.
Bakan Dinçer’in ders notlarının da son derece iyi olduğunu belirten Özer, “O zaman yanılmıyorsam not ortalaması 8.5 ila 9 olanlar, bir üst sınıftan imtihan vererek 6. sınıftayken 7. sınıftan mezun oldu. Aynı dönemin Eylül’ün de imtihanlar vardı. Aynı sene düz liseyi de bitirmişti. Çok çalışkan, ileriyi gören, zeki, çok değerli bir öğrencimizdi.” dedi. Dinçer ile sahnede bir araya geldiğinde çok duygulandığını aktaran Özer, “Öğrencilerimizin yüksek mertebelerde olması bizim için gurur vericidir.” şeklinde konuştu.

"VAN TEMSİLCİSİ ÖĞRETMEN OSMAN ÇOBAN: OKULLARIN AÇILMASINI BÜYÜK BİR İSTEKLE BEKLİYORUZ"
Van’ı temsilen gelen Türk Eczacılar Birliği İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Osman Çoban da gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
Çoban, “Burada bulunmaktan onurluyum, aynı zamanda Van depremini yaşamanın acısı içindeyiz. Deprem hepimize çok şey öğretti. Birlikteliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlardan birini yaşıyoruz. Millet olarak bu dayanışmayı gösterdiğimiz için çok mutluyum. Van’a yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Van’da 5 Aralık’ta okulların açılmasını büyük bir özlemle beklediğini dile getiren Çoban, bölgeye yeni atanan öğretmenlere de “Van’da ihtiyaç duyulan eğitimci kitlesi biran önce orada olmalı. Böylece eğitime kaldığımız yerden devam edebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz