Bakan Dinçer: Öğretmenlerimiz emin bir şekilde görevlerine devam etsin

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, terör olaylarında öğretmenlerin kalkan olarak kullanılmasıyla alakalı çıkan haberleri değerlendirdi....

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, terör olaylarında öğretmenlerin kalkan olarak kullanılmasıyla alakalı çıkan haberleri değerlendirdi. Bu konuyla ilgili öğretmenlere bir mesajının olup olmadığı sorulması üzerine Bakan Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve güvenlik güçlerinin konuyla ilgili tüm tedbirleri aldığını söyledi. Bunların tekil hadiseler olduğunu, öğretmenlerin bu tür olaylardan etkilenmemesini isteyen Bakan Dinçer, “Tüm öğretmenlerimiz kendilerinden emin bir şekilde görevlerini yapmaya devam etsinler.” dedi.
Dinçer, özellikle öğretmenlere yönelik bu saldırıların terörün kendine sıktığı kurşun olarak geri döneceğini belirtti. Terör örgütünün yıllardır bölgenin geri kalmışlığını istismar ettiğini ifade eden Dinçer, “Öğretmenlerimiz o bölgenin makûs talihini yenmek üzere gidiyorlar. Çocukları eğitiyorlar. Yoksulluğun ortadan kaldırılması, gelir dağılımındaki eşitsizliğin giderilmesi, insan hak ve özgürlüklerine saygı gösterilmesi konusunda eğitim yapıyorlar. Bu ülkenin geleceğine bir katkıdır. Zannediyorum, terör artık bu tip problemlerin ortadan kaldırılmasına yönelik tedbirler arttıkça kendi varlığından ve meşruiyetinden endişe etmeye başlıyor.” diye konuştu.
Öğretmenlerin tüm gücüyle çocukları eğitmeye ve bunları öğretmeye devam etmesi gerektiğini vurgulayan Dinçer, “Terör de buna yönelik davranışlarına son vermeli, çünkü bu yaptığı şey kendisinin de önünü kesecek bir davranış.” ifadesini kullandı. Dinçer, sıkılan kurşunların kimseye hayır getirmeyeceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz