Bakan Dinçer: Teklif, hafızlık eğitimi için daha fazla imkan veriyor

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 12 yıllık kademeli eğitimin hafızlık eğitimine daha fazla imkan verdiğini...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 12 yıllık kademeli eğitimin hafızlık eğitimine daha fazla imkan verdiğini söyledi. Dinçer, “Mevcut yapılan düzenlemeler daha önceki şartlardan herhangi bir eksiklik taşımıyor, hatta daha fazla imkan veriyor. Bu açıdan bakıldığında yapılan düzenlemelerin özellikle hafızlık eğitimi yapacak çocuklarımız için de bir engel oluşturmayacağını ifade etmek lazım.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 12 yıllık kademeli zorunlu eğitim ile ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Teklifin, hafızlık eğitiminde 28 Şubat’tan bu yana devam eden süreçte çok bir şey değiştirmeyeceği yönünde gelen eleştirilerin hatırlatılması üzerine Dinçer, “Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı eğitim ile alakalı, bir takım yasaklar vardı. İlköğretim okuyorken, Diyanet’teki her hangi bir kursa katılamıyordu öğrencilerimiz. Okul öncesi herhangi bir dini eğitime katılamıyordu. Sonra yapılan düzenlemeler ile çocukların herhangi bir zaman diliminde ve yaz döneminde dini eğitim almalarını engelleyen düzenlemeler kaldırıldı. Şimdi eğitim yaşı da bir yıl öne çekiliyorken, orta okul diliminde çocukların açık öğretimden ders almalarını sağlama konusunda ihtiyaç kalmadığı kanaatindeyiz. Çünkü yaşın bir yıl öne gelmiş olması daha küçük çocukların açık öğretim gibi bir yere yönlendirilmesi konusunda bize sınırlayıcı sonuçlar doğuruyor.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Hafızlık eğitimi almak isteyenlerin lise çağındayken, yine okula kayıt yaptırıp dışarıdan eğitim alarak, bu işi yapabileceğini söyleyen Dinçer, “Mevcut yapılan düzenlemeler daha önceki şartlardan herhangi bir eksiklik taşımıyor, hatta daha fazla imkan veriyor. Bu açıdan bakıldığında yapılan düzenlemelerin özellikle hafızlık eğitimi yapacak çocuklarımız için de bir engel oluşturmayacağını ifade etmek lazım.” değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin, 'Temel eleştiri lise çağına gelmiş çocuğun hafızlık yapamayacağı şeklinde yoğunlaşıyor.' sözleri üzerine Dinçer, şöyle konuştu: “Şu anda zaten yapılan mevcut uygulamada ilköğretimden sonra bu tür eğitimleri alabiliyor çocuklarımız. Yine aynı eğitimi alabilecekler, bir yıl daha önce alma şansımız da olacak. Esas vurgu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hafızlık eğitimi ile ilgili metodolojiyi değiştirdiğini ve yine çocukların yaş ve pedagojilerine uygun biçimde farklı bir metodoloji ile bunu yapacağını ilan etmesiydi. Esas üzerinde durulması gereken o. Çocuklarımızın yaşına uygun bir yöntem sunarlarsa, bu konuda herhangi bir problem kalmayacağı kanaatindeyim.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz