Bakan Durmuş, Çiller'e yüklendi

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, seçmene mavi kart vadeden Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Tansu Çiller'in geçmiş dönemde çifte anahtar vaadiyle iktidara geldiğini hatırlatarak, "Ben hala 2 anahtar bekliyorum. Önce benim anahtarlarımı versin, sonra da mavi kart mı ne veriyorsa versin" dedi.

150 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin temel atma töreni için Kahramanmaraş'a gelen Sağlık Bakanı Osman Durmuş, ilk olarak Vali Ali Bilir'i ziyaret etti. Validen brifing alan Bakan Durmuş, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin, "DYP Genel Başkanı Tansu Çiller mavi kart vaat ediyor, siz ne vereceksiniz?" şeklindeki sorusuna, "Ben hala 2 anahtar bekliyorum. Önce benim anahtarlarımı versin, sonra mavi kart mı veriyor ne veriyorlarsa versinler" diye cevap verdi.

Reklam
Reklam

Durmuş, MHP'nin seçimlerde neler yapabileceği ile ilgili soru üzerine de, "Türkiye'de sadece MHP var. Bizim korkumuz, MHP'nin 3 Kasım'dan sonra muhalefeti kendi içinden çıkaracak olmasıdır" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, 3.5 yıllık süre içerisinde 41 hastaneyi hizmete açtıklarını ve yıl sonuna kadar bu sayının 76'ya ulaşacağını ifade ederek, bu dönemde yapılan en büyük reformun, kısa dönemde hastane yapmak olduğunu belirtti. Bu hastanelerden birinin de 150 yataklı Kahramanmaraş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olduğuna dikkat çeken Durmuş, bu hastanenin, temeli atıldıktan 6 ay sonra hizmete gireceğini ifade etti.

Türkiye'de en büyük sorunların işsizlik, yolsuzluk, açlık, fukaralık olduğunu vurgulayan Durmuş, bölgede çıkacak muhtemel savaşın seçimi etkilemeyeceğini dile getirerek, "Zaten savaş da olmaz" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: