Bakan Egemen Bağış Mahmutpaşa Esnafıyla Oruç Açtı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, Mahmutpaşa Esnaf ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen iftar...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, Mahmutpaşa Esnaf ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Mahmutpaşa Caddesi üzerine kurulan iftar sofrası İstanbul’u etkisi altına alan kısa süreli yağışa teslim oldu. Masalara oturan vatandaşlar yağmurun bastırması üzerine kapalı alanlara kaçıştı.

İftarın yapılacağı alana gelen Bakan Egemen Bağış, çarşı esnafıyla sohbet etti. Bakan Bağış, daha sonra yeni hizmete giren bir iş yerinin de açılışını gerçekleştirdi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, semte adını veren Mahmutpaşa’ya övgüde bulunarak, “İstanbul Türkiye’nin kalbi ise, Mahmutpaşa da atar damarı. Türkiye’mizin üzerinde 551 yıldır bu kadar emek sahibi olan bu çarşıda, ecdat yadigarı bu sokaklarda sizlerle sofranızı paylaşmaktan, ekmeğinizi, suyunuzu paylaşmaktan onur duyuyorum. Tarihte Mahmutpaşa’nın ayrı bir yeri vardır. Mahmutpaşa çok önemli bir devlet adamıdır. Çok önemli bir devlet yöneticisidir ama bir o kadar da ilim sevdalısıdır. Alimdir, şairdir ama en hepsinden önemli bir özelliği vardır hayırseverdir. Mahmutpaşa fakirlere o kadar çok yardım yapmış ki, halkın sevdiği yöneticilerden biri olmuş ve yaptırdığı cami de bunun en önemli sembolü olmuş” dedi.

Reklam
Reklam

BAKAN BAĞIŞ: “ALLAH, TÜRKİYE’YE TUZAK KURMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMESİN”

Türkiye ekonomisinin büyümesi için çok çalışmak gerektiğini belirten Bakan Bağış, “Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en büyük on ekonomisinden biri olması için, 2053 yılında ecdadın bu güzel şehri, İstanbul’umuzu hediye edişinin 600’üncü yıldönümünde farklı bir noktada olabilmemiz için, 2071 Türkiye’sinde bugün belki doğmakta olan yavrularımızın dünyaya hükmeden bir ülkenin yöneticileri olması için bugünden çok ama çok çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

İstanbul’u etnik zenginliklerin farklı kıldığının altını çizen Egemen Bağış, “Biz Mahmutpaşa’nın kültürüyle az olsun öz olsun ama helal olsun diyerek haramdan uzak durarak gerçekten burada birlikteliğimizi ortaya koymamız lazım. İşte bu akşam bu sofrada Türkiye’nin bütün zenginlikleri var. Alevi, Sünni, Ermeni, Musevi, Süryani kardeşlerim İstanbul’u İstanbul yapan bütün etnik zenginlikler Kürdü, Çerkes’i, Laz’ı, Boşnak’ı, Zaza’sı hep beraber burada sofrayı paylaşıyoruz. Allah ülkemizin bu zenginliğini arttırsın. Allah ülkemizi korusun, Allah Türkiye’ye tuzak, oyun kurmak isteyenlere fırsat vermesin” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Bağış ve çarşı esnafı okunan duaların ardından oruçlarını açtı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: