Bakan Eker: Hedefimiz İzmir’de 2 milyon metrekarelik jeotermal sera

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İzmir'de 2 milyon metrekarelik jeotermal sera alanı...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İzmir'de 2 milyon metrekarelik jeotermal sera alanı kurulmasını hedeflediklerini söyledi. Eker, İzmir Tarım ve Hayvancılık Laboratuvarı'yla birlikte 7. Uluslararası Tarım, Sera, Hayvancılık Fuarı ve 3. Animalexpo Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın açılışına katıldı.
Törende yaptığı konuşmada fuarların sadece ticari bağlantılar değil, gelişmelerin izlenmesi açısından da önem taşıdığını belirten Bakan Eker, "Bu fuarda 500'ün üzerinde firmanın ürünleri sergilenecek. Ayrıca katılımcılardan 60'ı yabancı. İzmir’e de bu yakışırdı.” dedi. Şehrin tarımcılık ve hayvancılıkta önemli bir potansiyel olduğunu kaydederek, hükümet olarak bunu geliştirmek istediklerini ve özel destek verdiklerini belirtti. Eker, şunları söyledi: “İzmir'le ilgili desteklerimiz başından beri devam ediyor ama bundan sonra bazı alanlardaki potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi için önemli projelerimiz var. Bunlardan birisi, şehrin ürün kümelenme çalışmasının pilot bölgesi olarak seçilmesi. Zeytin, zeytinyağı, organik tarım ürünleri, seracılık, üzüm, üzüm ürünleri, bitkisel yağlar gibi konularda kümelenme çalışmaları 2015 yılına kadar tamamlanacak. Bölgede jeotermal seracılığın geliştirilmesiyle ilgili bir çalışmamız da var. 2 milyon metrekare alanda jeotermal sera kurulmasını hedefliyoruz.”
Bakan Mehdi Eker, Türkiye'de tarım üretiminin giderek modernleştiğine ancak arazilerin miras yoluyla bölündüğüne de dikkat çekerek, bunu önlemek için bir kanun taslağı üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz