Bakan Eker: Kardeşlik köprüsü, özel ayrıştırma çabalarına cevaptır

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye’nin dört bir yanından Doğu ve Güneydoğu’ya...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye’nin dört bir yanından Doğu ve Güneydoğu’ya gelip kurbanlarını burada keserek yoksullara dağıtmak suretiyle kurulan kardeşlik köprüsünün, birilerinin özel ayrıştırma çabalarına adeta bir cevap olduğunu söyledi.

Bayram namazını memleketi Diyarbakır’da kılan Bakan Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile birlikte Kimse Yok Mu Derneği’nin genel merkez ile Diyarbakır’daki yöneticileriyle bir araya geldi. Bakan Eker, bayrama millet olarak Van depreminden dolayı buruk girdiklerini belirterek, “Yaralarımızı saracağız. Bayramın inşallah gerçek sevinçlere, milletimizin birlikte, barış içerisinde, huzur içinde, bir geleceği el ele inşa ettiği günlere vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi. Yeryüzünde barış ve huzur temennisinde bulunmanın günü olduğunu anlatan Bakan Eker, “Yeryüzünde biliyoruz ki 1 milyar insan açlıktan kıvranıyor. Bu, gıda maddelerinin bulunmamasından kaynaklanmıyor. Merhamet ve sevgi azlığından kaynaklanıyor, adalet duygusunun zedelenmesinden kaynaklanıyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İslam dininin barış mesajına uygun olarak barışın yeryüzünde hakim olmasını temenni ettiğini belirten Eker, Türkiye’de milletin dayanışma ruhunun harekete geçtiğini vurguladı. Bakan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son yıllarda bunu bayramlarda, özellikle bunu Müslümanlar arasında, değişik bölgelerde yaşayan fertler arasında, bu dayanışma ruhunun geliştiğini görüyoruz. Sanki birilerinin özel ayrıştırma çabalarına cevap olsun diye; milletimizin aslında sessiz, ama büyük bir dalga halinde buna bir cevabı var. Bayram günlerinde de, felaket günlerinde de, depremde de Türkiye’de değişik bölgelerde yaşayan vatandaşlar arasında bu dayanışma ruhunun ortaya çıktığını ve geliştiğini görüyoruz. Bu sevgiyi yayma çabalarını görüyoruz. Bunlardan bir tanesi de Kimse Yok Mu Derneği'dir. Türkiye’nin dört bir yanında sevgi ve barışın yayılmasına katkı sunuyorlar. İnşallah bu bayram bizi gerçek sevgiye ulaştırır.”

VALİ TOPRAK: BAYRAMLAR BİZİ BİZ YAPAN GÜNLERDİR
Kimse Yok Mu Derneği Genel Merkez Yöneticisi ve Marmara Bölge Koordinatörü Eyüp Tok ise Diyarbakır’daki kardeşleriyle el ele gönül gönüle verdiklerini belirtti. Tok, Türkiye’nin dört bir yanından gelen hayırseverlerin kesecekleri kurbanlarını Diyarbakır’daki yoksullara ulaştıracaklarını kaydetti.
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise bayramın birlik ve dayanışma ruhu içinde geçmesini temenni ettiğini söyledi. Vali Toprak, Van ve Erciş depremi nedeniyle buruk bir sevinç yaşadıklarını belirterek, depremin ilk gününden beri toplum olarak yardımlaşma ve dayanışmaya şahit olduklarını kaydetti. Toprak, Diyarbakırlıların da gönüllerdeki yardımseverlik duygusunu deprem bölgesine ulaştırdığını dile getirerek, “Bayramlar bizi biz yapan değerlerdir. Bu güzellikler olduğu müddetçe 7.2’likler ne de başka felaketler bizi daha ileri bir noktaya ulaştıracaktır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz