Bakan Eker, Kars Valisi Tepe'yi Ziyaret Etti

Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kars'a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,...

Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kars'a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Vali Eyüp Tepe'yi makamında ziyaret etti.

Bakan Eker, ziyarette yaptığı açıklamada, ekmek israfına değinerek, Türkiye'de yılda 2 milyar 100 milyon civarında ekmek israf edildiğini belirtti. Eker, bizim gibi ekmeği nimet ve adeta kutsal kabul eden kültüre sahip bir ülkede bunun olmasının gerçekten yürekleri sızlattığını söyledi. Eker, “Türkiye'de yılda 2 milyar 100 milyon civarında ekmek israf ediliyor. Dolayısıyla bizim gibi ekmeği nimet ve adeta kutsal kabul eden kültüre sahip bir ülkede bunun olması gerçekten bizim yüreğimizi sızlatıyor. Çünkü günah. Ekonomik kaybı itibarıyla yıllık 1,5 milyar Türk lirası kayba sebebiyet veriyor. Yılda 1,5 milyar para ekmek israf ediliyor, çöpe atılıyor. Fırınlarda, lokantalarda, restoranlarda, evlerde, fabrikalarda, iş yerlerinde, resmi kurumlarda her yerde. Bu 1,5 milyar lirayla neler yapabiliriz? En az 500 kilometre duble yol yaparsın. Yüzlerce okul, yüzlerce hastane yapılır, on binlerce öğrencimize burs sağlanır, sosyal yardım yapılır, sağlık hizmeti götürülür” dedi.

Reklam
Reklam

Kars’taki kaz tüyünün önemini de hatırlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Bu bölgenin tarihinde bir ilk olarak bir proje başlattık. Ardahan, Kars, Artvin Kırsal Kalkınma Projesi. Bu kırsal kalkınma projesi burada hayata geçti. Bu 26 milyon dolar tutarında bir proje. Bu projede amaç kalkınmayı bugüne kadar kullanılanların dışında da alternatif sektörler yaratmak, oralarda bir takım yeni faaliyet alanları bulmak şeklindedir. Amacımız odur. O çerçevede biz bunları da değerlendiriyoruz. Kaz tüyünün yeniden burada ilave bir destek imkanı olur mu, olmaz mı? Bunların hepsi çalışmalarımız içerisinde yer alıyor” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: