Bakan Eker, Kurbanlık Konusunda Bir Sorun Yaşanmayacağını Söyledi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye’deki büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığının giderek...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye’deki büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığının giderek artış gösterdiğini belirterek, önümüzdeki Kurban Bayramı'nda bir sorun yaşanmayacağını söyledi.

Malatya programını bir tavuk kesim işletmesini ziyaret ederek tamamlayan Bakan Mehdi Eker, "Hayvan varlığımızda artış var. Küçükbaş hayvan varlığı yaklaşık 33 milyona çıktı. Büyükbaş hayvan varlığı da 12,5 milyona çıktı. Bunu TÜİK söylüyor. Ben TÜİK’in rakamlarını söylüyorum" dedi.

Artan hayvan varlığı sayısına karşın Kurban Bayramı’nda sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağıyla ilgili soruya ise Bakan Eker, "Kurban Bayramı'nda aslında biz hiçbir sene sıkıntı yaşamadık. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan ithalatının sebebi hayvan varlığındaki azalma değildir. Hayvan hastalıklarıyla mücadele ediyoruz. Trakya Bölgesi’ne geçiş olmasın. Kontrollü geçiş yapıyoruz. Buradan oraya nakillerle hastalık bulaşmasın diye, oradaki tüketici de mağdur olmasın diye sadece piyasa düzenleme maksadıyla bir miktar hayvan ithalatına Kurban Bayramı'nda izin veriyorduk. Diğer bölgelerde Kurban Bayramı'nda geçen yıllarda da ihtiyaç olmadı, bu yıl da beklemiyoruz. Yeteri kadar kurbanlığımız ve hayvan varlığımız var" yanıtını verdi.

Reklam
Reklam

Bakan Eker’e programında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Vali Vekili Bilal Bozdemir, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Cemal Akın ve Ömer Faruk Öz, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile yöneticiler eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: