Bakan Eker’den Kürt Sorununa İlişkin Açıklama

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, katıldığı programda öğrencilere Kürt Sorunu’yla ilgili mesajlar vererek,...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, katıldığı programda öğrencilere Kürt Sorunu’yla ilgili mesajlar vererek, “Kürt Sorunu’nun çözümü, başkalarının canını yakarak değil demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla olmalı” dedi.

Batman Valiliği tarafından Kalkınma Bakanlığı SODES desteğiyle yürütülen ‘Yaz Eğitim Kampı’nın kapanış programı Ankara’da Turgut Özal Üniversitesi’nde düzenlenen törenle yapıldı. Törene katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker öğrencilerin sorularını cevapladı. Hakkarili bir öğrencinin bölge halkına ve kendilerine ne gibi mesajları olduğunu sorması üzerine Eker, Türkiye’yi birlikte inşa ettiklerini söyleyerek, “Sorunlarımız var. Bu sorunları birlikte çözeceğiz. Kürt Sorunu’nun çözümü, başkalarının canını yakarak değil demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla olmalı” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kürtçe üzerinde eskiden baskılar olduğunu belirten Bakan Eker, “Türkiye’de artık üniversitelerde de Kürtçe okutuluyor, 24 saat Kürtçe yayın yapan hem devletin hem özel kanallar var. Kültüre ve dile ait sorunlar aşama aşama ve bütüne zarar vermeden çözülüyor. Son 10 yılda uygulanan politikalarla dil yasağı kalktı” şeklinde ifade etti.

PKK KÜRTLERİN HAKLARINDAN ÇOK KENDİ POLİTİK ÇIKARLARINI DÜŞÜNÜYOR”

Şuanda PKK terör örgütünün Kürtlerle ilgili taleplerden, haklardan çok kendi politik çıkarlarını düşündüğünü vurgulayarak, “Şuanda talep edilenlerle Kürtlerin hiçbir alakası yoktur. Ne zaman biz parlamentoda bir karar alıyoruz, Hükümet olarak bir adım atılıyor; bakıyoruz ki bir yerlere bomba atılıyor, bir mayın patlatılıyor, buradaki amaç ortamı zehirlemektir” dedi.

PKK’nın bölgeye yatırım yapılmasını da istemediklerini söyleyen Eker, “Örneğin baraj yapıyoruz şantiyeyi basıp oradaki araçları yakıyorlar. Neden, çünkü baraj olursa iş imkanı artar, gelir artar, refah artar. Bunlar olursa da zarar göreceklerini düşünüyorlar. Örgüt yöneticilerinin politik çıkarları var. Mesele bu. Onlar yılgınlık ve korku yaratmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Örgüt liderlerinin politik çıkarlarına karşı herkesin dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Eker, “Bu ülke ve gelecek hepimizin o yüzden demokratikleşme ve sivilleşmeyi artırıp, herkesin kendi dilini konuşabileceği, dilini yaşayabileceği ortamın olması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her yerde sahip olduğu hakların herkes tarafından sahip olunmasıdır bizim isteğimiz. Biz bu sistemi oturtmaya çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: