Bakan Elvan: Cumhurbaşkanı, Meclis'in Yenilenmesi Kararını Alırsa Dönemi Biter

Murat SÖZERİ/MUT Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, referandum çalışmaları kapsamında Mersin'in Mut İlçesi'nde sivil toplu kuruluşu Yeni anayasa ile seçilecek Cumhurbaşkanı'nın fesih kararını

Murat SÖZERİ/MUT Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, referandum çalışmaları kapsamında Mersin'in Mut İlçesi'nde sivil toplu kuruluşu Yeni anayasa ile seçilecek Cumhurbaşkanı'nın fesih kararını almakta zorlanacağını savunan Bakan Elvan, "Cumhurbaşkanı, Meclisin yenilenmesi kararını alırsa dönemi bitmiş sayılır. Cumhurbaşkanı birinci yılın sonunda seçim kararı alırsa, 4 yılını kaybediyor. İkinci cumhurbaşkanlığında da 2 yıl yaptı, seçim kararı aldı. 3 yıl da öyle gitti. Tekrar cumhurbaşkanı olamıyor. Topu topu 3 veya 4 yıl cumhurbaşkanlığı yapıp terk ediyor" dedi.
HAKEM MİLLET OLACAK
Feshin tek taraflı olduğunu belirten Bakan Elvan, şöyle devam etti:
"Meclis, cumhurbaşkanının doğru işler yapmadığını düşünüyor. Yanlış işler yaptığını düşünüyor. 5'te 3 çoğunlukla erken seçim kararı alınır, cumhurbaşkanı ve Meclis tekrar seçime gider. Seçimlerde eğer TBMM haklıysa, Meclisteki o partiler daha fazla oy alır. Eğer haksızsa cumhurbaşkanı daha fazla oy alır. Cumhurbaşkanı tarafına gelince, cumhurbaşkanı TBMM'yle ciddi bir sorun yaşıyorsa, yine millete gidilir. Hakem kim olacak orada, millet olacak. Bu düzenleme bir denge kontrol mekanizmasıdır. Hem yasamayı, hem de yürütmeyi birbiriyle iyi ilişkiler içerisinde olmasını sağlayan bir düzenlemedir."
'TÜRKİYE'NİN İÇ SİYASETİNDEN SANA NE'
Referandumda özellikle kararsız ve hayır demeyi düşünenlerin kendilerine PKK ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün neden hayır kampanyası düzenlediklerini sormalarını isteyen Bakan Elvan, "Yurt dışında bazı ülkelerin PKK terör örgütüne, Fetullahçı Terör Örgütü'ne kapısını açması, onların 'hayır' kampanyalarına destek vermesi son derece manidar. Alman ARD televizyonu 'hayır' kampanyası düzenliyor. Neden 'hayır' denmesi gerektiğini anlatıyor. Sana ne kardeşim. Sen kendi işine bak. Türkiye'nin iç siyasetinden sana ne. Sen kendi iç siyasetine bizlerin karışmasını ister misin? İstemezsin. Niye karışıyorsun. Türkiye'nin önünün açılmasından korkuyorlar. Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden korkuyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

FOTĞRAFLI

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: