Bakan Erdoğan Bayraktar, Hakkari'deki Hain Saldırıyı Kınadı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Barışı, istikrarı ve kardeşliği kendisine tehdit olarak gören, anlamsız...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Barışı, istikrarı ve kardeşliği kendisine tehdit olarak gören, anlamsız bir ideolojiyi şiddet kullanarak dayatmaya çalışan terör örgütü elbette ki anlamsızlıklar içinde tarihin çöp sepetine atılacaktır.” dedi.

Bakan Bayraktar, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda 8 mehmetçiğin şehit olmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Tarihin hiçbir döneminde hainlik ve şiddetle kendini ifade eden güçler başarıya ulaşamamıştır. Bugün değişen konjonktürde uluslararası güçlerin taşeronu olmaktan öte bir işlevi kalmamış bir terör örgütünün pervasız saldırganlığı ile karşı karşıyayız. Barışı, istikrarı ve kardeşliği kendisine tehdit olarak gören, anlamsız bir ideolojiyi şiddet kullanarak dayatmaya çalışan terör örgütü elbette ki anlamsızlıklar içinde tarihin çöp sepetine atılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin istikrar, huzur ve güven adası olarak dünyada örnek gösterildiği bir döneme denk gelen saldırının şiddetin gerçek nedenini açıkladığına vurgu yapan Bayraktar, şöyle devam etti: “Aralarında Trabzonlu Piyade Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun da yer aldığı şehitlerimiz kutsal canları, aileleri ve milletimiz ise onurlu ve vakur duruşlarıyla ülkemiz üzerinde yapılan hesaplara en sahici cevabı vermişler, vermektedirler. Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına, milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: