Bakan Ergin: Açlık Grevi Yapanlar Cezaevlerinden Rahatsız Değildi

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, açlık grevi yapanların cezaevleriyle bir sorunu olmadığına dikkat çekerek grev yapanların...

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, açlık grevi yapanların cezaevleriyle bir sorunu olmadığına dikkat çekerek grev yapanların taleplerinin tamamen dışarıda sivil ve siyasi alana ait olduğunu söyledi.

Konya'da Ak Parti'nin 'Tanıtım Medya Günleri' programında gazetecilerle bir araya gelen Adalet Bakanı Ergin, cezaevlerinde yaşanan açlık grevleri ile ilgili soruyu şöyle cevap verdi: "Bu konuda soru sorulduğu için teşekkür ediyorum.' Açlık grevlerin hiçbiri cezaevlerinin atmosferiyle ilgili değil. Grev yapanların cezaevlerinden bir şikayeti yok. Yine grev yapanların hiçbiri 'Burada bizim haklarımızı vermiyorlar, işkence yapıyorlar, kötü muamele yapıyorlar' gibi bir iddiaları yok. Dışarıda tamamen sivil-siyasi alana ait bir takım talepler var. Bunu siyaset kurumunun dillendirmesi, karşılaması gerekiyorsa karşılanır. Ama cezaevinde zaten cezasını infaz etmekte olanlar üzerinden böyle bir eylemin yaptırılması 'demokrasilerle savunulacak bir hareket değil' diye düşünüyorum. Ancak önümüzde bir vakıa olarak dururken cezaevlerinde şu kadar insan bir eylemin içerisinde ve bu eylem sürdürülürken, insanları acımasızca kötü bir sona itmekten çekinmeyen bir yapı ortadaysa, devlet aklı o illegal örgütün aklıyla yarışmaz."

Reklam
Reklam

'BU ÜLKEDE ARTIK SORUMLU OLMAYAN YETKİLİ OLMAYACAK'

Gazetecilerin, Meclis Darbe Komisyonu'nun ilk değerlendirme raporu hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine Bakan Ergin, statükonun mağdur ettiği durumlarda hesap verebilecek yetkili bulamama durumunun bundan sonra olmayacağını söyledi. 'Bu ülkede artık sorumlu olmayan yetkili olmayacak' diyen Adalet Bakanı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu ülkede dikkat ederseniz toplumun bir çok katmanı geçmişteki uygulamalara baktığınızda sistemden şikayetçi. Kendini 'muhafazakar' olarak adlandıran vatandaşımız şikayetçi. İnancını özgürce yaşayamadığını düşündüğü için. Bu ülkede kendini 'Kürt' diye nitelendirilen vatandaşlarımız dönem içerisinde kendilerine ayrımcı muamele yapıldığından şikayetçi. Alevilerin de benzer şikayetleri var. Kendini 'marksist, komünist, sosyalist' diye ifade eden ya da farklı düşünceye mensubu olarak ifade edenler herkes kendi açısından statükodan işleyişten belli şikayetleri dile getiriyor. Dolayısıyla bir çok kesim kendi penceresinden müesses nizamın uygulamalarından şikayet ediyor. Mağdur edildiğini dile getiriyor. Öyleyse dönüp bakmamız gerekiyor. Kim memnun bu yapıdan. Sistemde bir arıza bir eksiklik yok mu? Halkın iradesini baskı altında tutan yöneten yönlendiren, sorumlu olmayan yetkililer yok muydu bu ülkede? Artık sorumlu olmayan yetkililer olmayacak. O noktaya varıncaya kadar bu sürecin devam etmesi lazım. Yetki kullananlar hesap verecek. Sorumsuz yetkililer olmayacak. Amaç bu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: