Bakan Ergin Engellilerle Şal Dokudu

Adalet Bakanı Sadullah Ergin memleketi Hatay'da gezi ve incelemelerde bulundu. Bakan Ergin sabah saatlerinde geldiği...

Adalet Bakanı Sadullah Ergin memleketi Hatay'da gezi ve incelemelerde bulundu. Bakan Ergin sabah saatlerinde geldiği Hatay'da ilk olarak Engelli Koordinasyon Merkezi’ne gitti. Bakan Ergin, engellilerin topluma kazandırılması ve meslek edinmelerini sağlamaya yönelik faaliyetlerde bulunan merkezde şal dokuyan kursiyerlerle görüştü. Dokuma tezgahının başına geçen Bakan Ergin, kursiyerden dokumanın nasıl yapıldığı hakkında bilgi aldı ve dokunan şala ilmek attı. Koordinasyon merkezindeki müzik sınıfında da engellilerin kurduğu koronun çalışmalarını izleyen Ergin söylenen parçalara eşlik etti.

Reklam
Reklam

Bakan Ergin Engelli Koordinasyon Merkezindeki incelemelerinin ardından Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesine geçti. Hatay İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödenekle kamulaştırılan ve tarihi dokusuna bağlı kalınarak restore edilen 22 odalı eski Antakya evinde oluşturulan müzeyi gezen Bakan Ergin, burada yetkililerden bitki çeşitleri ve sergi alanları hakkında bilgi aldı.
Bakan Ergin'e Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Cumhuriyet Savcısı Bestami Tezcan, Hatay İl Jandarma Komutanı Hasan Koçyiğit ve kurum amirleri eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: