Bakan Ergin gençlere seslendi: Rehavet bizi öldürür

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti iktidarında, Türkiye’nin ekonomisini kat kat büyüttüğünü, ihracatını katladığını, üretimini...

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti iktidarında, Türkiye’nin ekonomisini kat kat büyüttüğünü, ihracatını katladığını, üretimini arttırarak dünyanın 17'nci, Avrupa’nın da 6'ncı büyük ekonomisine sahip olduğunu belirtti. Ergin, “Türkiye AK Parti döneminde kalkınmanın ve büyümenin sembolü oldu.” dedi.
Memleketi Hatay’da partisinin il Gençlik Kolları 3. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Bakan Ergin, 2002 öncesini de hatırlatarak, “2002 öncesinde ülkemiz büyük ekonomik krizler yaşamış, sosyal siyasi buhranlar içerisinde kıvranıyor, milletimiz elinden tutacak bir ekibi özlemle bekliyordu. Bu sırada AK Parti kuruldu. İcraatlarına başladı. O günden bugüne, Türkiye 2002–2011 arasında ekonomisini kat kat büyüttü, ihracatını katladı, üretimini arttırdı. Dünyanın 17. büyük ekonomisi haline geldi. Avrupa’da da 6. büyük ekonomi oldu." şeklinde konuştu.
Bu mücadelenin kendileriyle sona ermeyeceğini ifade eden Bakan Ergin, “Rahmetli Menderes bunun için bir bedel ödedi. Ondan sonra gelenler büyük sıkıntılar çektiler. Ve bu bayrağı daha ileriye taşımaya çalıştılar. 2002’den bu güne kadar da sizlerle beraber bizler de bu bayrağı daha yukarılara taşımaya çalışıyoruz. Ama alttan gelen teşkilatlardan gelen şu pırıl pırıl gençliği yürekli cesur aydınlık gençliği gördükçe inanınız içimde güller açıyor. Ve Allah’ın izniyle bu bayrak çıkması gereken noktaya sizlerin elinde çıkacak. Bu gençler sayesinde yerine ulaşacak.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"TÜRKİYE’NİN GENÇLERE İHTİYACI VAR"
Önümüzdeki süreçte demokrasinin taçlanması özgürlük ve adaletin daha da kurumsallaşıp kökleşmesi Türkiye’nin bölgesinde daha da güçlü bir şekilde ayakları üzerinde geleceğe doğru yürüyebilmesi için gençlerin siyasi yürüyüşünün devam etmesine ihtiyacın olduğunu kaydeden Ergin, “Türkiye’de bu istikrarın sürmesi lazım. Türkiye’de demokrasiyi güçlendirme anlayışının egemen olmaya devam etmesi lazım. Bu reformların devam etmesi lazım. Gerçekten bu ülkede demokrasinin tam olarak tüm kurum ve kurumlarıyla kökleşmesi için buna ihtiyaç var. Bunu sağlayacak olanda siz sevgili gençlerin bu güne kadar ortaya koymuş olduğu kararlı ve azimli duruşlarının devam etmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

"REHAVET BİZİ ÖLDÜRÜR"
Birkaç dönem daha "Türkiye’de demokrasi kökleşinceye, kurumsallaşıncaya ve geriye dönülmez hale gelinceye kadar, demokrasi aşığı, hürriyet adalet aşığı gençlerin iktidarda kalmasına bu ülkenin ihtiyacı olduğunu" belirten Ergin, “Onun için rehavet bizi öldürür. Aman da aman rehavet bizi bitirir. Bu ülkenin bu milletin bu aşk ile hizmet veren kadrolara ihtiyacı var. Bizimde bu millete ihtiyacımız var. Bizden sonraki nesillere bırakacağımız, güçlü dinamik ve bölge siyaseti ile beraber, dünya siyasetine yön veren güçlü Türkiye’ye, büyük Türkiye’ye hem bizim ihtiyacımız var, hem de bölgemizdeki dost ve kardeş ülkelerin ihtiyacı var.” tespitinde bulundu.
AK Parti iktidarının sadece Türkiye’deki 74 milyona hizmet etmediğini de kaydeden Ergin, “Kuzey Afrika’dan Ortadoğu’ya, Bangladeş’ten Pakistan’a, Uzakdoğu'ya, dünyanın öbür ucundaki Haiti’ye varıncaya kadar, dünyanın neresinde, hangi köşesinde, ızdırap, acı, gözyaşı varsa, Türkiye o coğrafyalara ulaştı ve gözleri yaşlı insanların elinden tutup ayağa kaldırmaya gayret etti." dedi.
"AK Parti sadece Türkiye’nin partisi olmadı ve sadece 74 milyona hizmet aşkıyla yanıp tutuşmadı." diyen Ergin, "Bölgemizdeki coğrafyada olanlarında yardımına koşmaya gayret etti. Onların elinden tutup ayağa kaldırmaya çalıştı. Göstereceğimiz gayret, ortaya koyacağımız mücadele sadece Türkiye ve 74 milyon adına olmayacak. Dünya üzerinde haksızlık, hukuksuzluk, kan ve gözyaşı olan bölgelerde mazlum ve mağdurların gözü inanınız ki üzerimizde. Türkiye elini uzatsın diye bekleyen milyonlarca insan var. Büyük bir davanın mensupları olarak oralara da el uzatmamız gerekiyor. Bunun içinde bu siyasi iktidarın, bu siyaset yapma anlayışının yoluna ve yolculuğuna devam etmesi lazım." açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz