Bakan Ergin, Heyelanın Vurduğu Yaylada İncelemelerde Bulundu

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay’ın Dörtyol ilçesi Çökek yaylasında yaşanan heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu.Bakan Ergin,...

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay’ın Dörtyol ilçesi Çökek yaylasında yaşanan heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu.

Bakan Ergin, 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 12 kişinin yaralandığı Çökek yaylasını ziyaretinde heyelan altında kalan ve zarar gören yerleri gezerek vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bakan Ergin, burada yaptığı açıklamada, kayıp ve yaralıların yanı sıra 18 konutun oturulamaz halde hasarlı olduğunu belirterek, "Uzmanlarımız hasar ve zemin etüt çalışmalarını yaptı, raporları önümüzdeki hafta içerisinde tanzim edecekler. Elektrik direklerinin devrilmesi sonucu yaylamızda kesik olan elektriklerin bir kısmı önümüzdeki salı günü bir kısmı da çarşamba günü verilecek" dedi.

Reklam
Reklam

Çökek yaylası, Karakese beldesi ve Dörtyol'un yaralarını sarma noktasında bütün imkanların seferber edildiğini belirten Ergin, şunları söyledi: "Yerel yönetimlerimiz, valiliğimiz imkanları ile birlikte vatandaşlarımızın yaralarını kısa sürede saracağız.”

Bakan Ergin, heyelanda hayatını kaybeden vatandaşların evlerine taziye ziyaretlerin de bulunarak hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diledi. Ziyarete Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, AK Parti milletvekilleri H. Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk ve beraberindekiler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: