Bakan Ergin: Hukuk Ve Ceza Davalarının Azami Yargılama Süresi 1 Yıla Inecek

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Allah nasip eder ise 1-1,5 yıl içerisinde hukuk davaları, 2 yıl...

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Allah nasip eder ise 1-1,5 yıl içerisinde hukuk davaları, 2 yıl sonra da ceza davalarının azami yargılama süresi 1 yıla inecek. Bu bizim için hayal bile edilmeyecek hedefti.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olumsuz hava koşulları nedeniyle katılamadığı İslahiye Adalet Sarayı’nın açılışına, Adalet Bakanı Sadullah Ergin iştirak etti. Burada toplanan halka hitap eden Ergin, son 10 yılda önemli hizmetler yaptıklarını ifade ederek, “Adaletin alt yapı hizmetleri, adliyeleri, teknik donanımını, cezaevi alt yapısını yeniledik, yeniden inşa ettik. 170 adalet sarayı bitirdik. Onun ötesinde 214 ceza infaz kurumu kapattık. Bu adliyeleri teknolojik alt yapıyla donattık. Personel sayımızı takviye ettik.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Davaların en geç 12 ay içerisinde temyiz de dâhil surette bitirilmesi için bütün tedbirlerin alındığını kaydeden Ergin, “Allah nasip eder ise 1-1,5 yıl içerisinde hukuk davaları, 2 yıl sonra da ceza davalarını azami yargılamalarının süresi 1 yıla inecek. Bu bizim için hayal bile edilmeyecek hedefti. Ama Türkiye’de çok önemli reformlar yapıldı, anayasa değişiklikleri yapıldı, yasalar değişti, tedbirler geliştirildi, Yargıtay güçlendirildi, Danıştay güçlendirildi, meyveleri de inşallah en kısa süre içerisinde sizlerle buluşacak.” ifadelerini kullandı.

Ülkede demokrasinin güçlendirilmesi için önemli adımlar atıldığının altını çizen Ergin, “Hatırlayın, 1950 yılından sonra bu coğrafyada her 8-10 senede bir muhtıra ve darbe uygulaması yapıldı, demokrasi askıya alındı, parlamento kapatıldı, Başbakan idam edildi, bakanlar idam edildi, siyasetin kapısı kilitlendi. Ama bütün bunlar, bu ülke için, millet için bir alınyazısı değildir. 1950’den 2013’e gelinceye kadar, 1960 darbesi, 1971 darbesi, 1980 darbesi, 1997 post modern darbesi, 2007 e-muhtırası bunlardan birkaçı. Adını saymadığımız farklı girişimler muhtıra girişimleri de olmadı değil, oldu. Ama Allah’ın izniyle bu 10 yılda yapmış olduğumuz anayasa değişiklikleri, yasal değişiklikler ve mevzuat alt yapımızı yenileyerek, siyasetin hak ettiği noktaya gelmesi için attığımız adımlar meyvesini vermeye başladı. 2007 yılına kadar siyasetçiye muhtıra verildiğinde, siyasetçi 2 şey yaptı. Ya o muhtıranın gereğini yerine getirdi, ya da şapkasını aldı istifa etti gitti. Ama 2007 yılında cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylıklar açıklandığında internet sitesi üzerinden bir bildiri yayınlandı. O zaman Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olan şimdiki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül adaylığını açıklayacak idi, ‘Sakın açıklama’ dediler. ‘Açıklama, sonra karışmayız ha.’ İlk defa Türkiye’de 27 Nisan bildirisinden sonra bir şey gerçekleşti. O da şu. Siyaset ilk kez milletten aldığı emaneti yere düşürtmedi. Milletin verdiği yetkiye sahip çıktı.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından, kurdele kesilerek İslahiye Adalet Sarayı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz