Bakan Ergin: Savcımız için dua ediyoruz

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç’ın helikopterle...

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç’ın helikopterle Erzurum’a naklinin yapılacağını söyledi.
Hafta sonunu seçim bölgesi Hatay’da geçiren Bakan Ergin, Hatay Havaalanı'nın su baskını nedeniyle uçuşlara kapalı olması nedeniyle Adana’dan Ankara’ya gitti.
Adana Şakirpaşa Havaalanı’nda Doğubayazıt’taki saldırıyla ilgili soruları cevaplayan Ergin, “Cumhuriyet savcımıza elim bir saldırı düzenlenmiş. Şu anda helikopterle savcımızı Erzurum’a getirmek için her türlü gayreti gösteriyoruz. Dua ediyoruz, inşallah cana bir sıkıntı gelmez.” dedi. Bakan Ergin, olayla ilgili şu bilgileri verdi: “Araştırılıyor, henüz net bir şey yok. Bir takım tespitler var ama şu aşamada bunları konuşmak için erken. Başsavcılığımız gerekli çalışmaları yapıyor. Emniyet güçlerimiz fedakarca bir gayret içerisindeler. Saldırıyı gerçekleştirenlerin kısa sürede yakalanacağını ümit ediyorum.”
Bugün öğleden sonra Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, ilçedeki bir şarküteriden alışveriş yaptıktan sonra arabasına giderken, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan savcı Kılıç, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedavi altına alınan Kılıç'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Olay yerinden yaya olarak kaçan saldırganın yakalanması için emniyet güçleri çalışma başlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz