Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bundan sonra kimsenin yanlış iş yapmayı aklından bile geçirmemesi gerektiğini söyleyerek, Türkiye'de ekonomik olarak bir itibar artışının olduğunu ifade etti. 10 yıl içerisinde kendi uydumuzu uzaya fırlatacağımıza da dikkat çeken Ergün, "Türkiye'deki bugünkü ivme eskiden olsaydı dünyada ve bölgede olumsuzluk olmazdı" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Kocaeli Teşkilatı'nın 56. İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Halkın Sesi Partisi'nden (HAS) AK Parti'ye geçen üyelere rozet takan Ergün; darbe, muhtıra gibi işlerin kimseye yarar sağlayamayacağını söyledi. Bundan sonra kimsenin yanlış iş yapmayı aklından bile geçirmemesi gerektiğini söyleyen Ergün, “Yanlış iş yapmanın kimseye faydası yok, herkese zararı var. İnsan darbe yapalım, muhtıra verelim diye aklından bile geçirdiği zaman kendine aklından zoru olup olmadığını sorsun" dedi.
Türkiye'nin ekonomisinde geçmişe nazaran bir itibar artışının olduğuna dikkat çeken Bakan Ergün şöyle konuştu:
"Eğer bir ülkede faizler yüksek, vadeler kısaysa o ülkede hükümetlerin itibarı yok demektir. Çünkü o hükümete çok yüksek faizle ve çok kısa vadeli borç veriliyorsa onun itibarı zayıftır. Şimdi devlet borçlandığı zaman yüzde 100 ile, yüzde 300 ile borçlanmıyor, önceki gün gelen rakamla yüzde 5.9 borçlanıyor. Biz iktidara geldiğimizde bu 60'lar, 70'ler seviyesindeydi. Demek ki bir itibar artışı var. Kimse artık Türkiye'nin bir ekonomik krize girmesinden, makroekonomik dengelerin bozulmasından da endişe etmiyor. Bunlar da yerli yerine oturmuş ve Türkiye artık geleceğe odaklanmıştır."
Öte yandan Türkiye'nin geçtiğimiz günlerde kendi uydusunu üreterek Çin'e gönderdiğini ve bu üretim ile Türkiye'nin kilogramı 500 bin TL olan bir ürün üretir duruma geldiği ifade eden Ergün, "Geçen gün kendi gözlem uydumuzu yaptık ve fırlatmak üzere Çin'e gönderdik. 10 yıl içinde kendimiz de fırlatma imkanına sahip olacağız ve onun da çalışmalarını başlattık. Bu uydu 500 kilogram ve eğer bu uyduyu satın almış olsaydık 250 milyon TL'ye satın alırdık ya da başkasına bu paraya satardık. Bu uydunun kilogramı 500 bin TL'ye geliyor. Bakın kilogramı 1 buçuk dolara sattığımız ürünlerden, kilosu 500 bin TL'ye sattığımız ürünler noktasına doğru gidiyoruz. Çünkü onun içinde bilgi var, yüksek teknoloji var, katma değer var. Eğer Türkiye bugün yakaladığı ivmeyi geçmişte yakalasaydı dünyada ve bölgede hiçbir olumsuzluk olmazdı” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz