Bakan Ergün: Kocaeli’nde fuarcılığa yatırım yapılmalı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli’nde fuarcılığın daha iyi noktalara gelebilmesi için ciddi yatırımlara...

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli’nde fuarcılığın daha iyi noktalara gelebilmesi için ciddi yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Bakan Ergün, “Turizm tesisleri, otellerin inşasına da yurt içi ve yurt dışı fuarların buraya gelebilmesi açısından ihtiyacımız var.” dedi.

Kocaeli Kültür ve Eğlence Fuarı, 45’inci kez kapılarını şehir halkına açtı. 6 gün boyunca sürecek olan fuarda yörelerin halk oyunları gösterileri, alışveriş stantları ve konserler düzenlenecek. Fuar’ın açılışında konuşma yapan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Fuarı’nın eskiden sanayi fuarı olarak açıldığını söyledi. Sanayi ve ticaretin yanına sanat etkinliklerinin de katılmasıyla fuarcılığın farklı konumlar kazanacağını ifade eden Ergün, “Sanayi ve ticaretin yanına kültür sanat etkinlikleri katıldı. Eğlence katıldı derken Türkiye’de sanayi ve ticaret fuarcılığı başka bir mahiyet kazandı. Ve o mahiyeti bizim fuarımız aynı şekilde sürdüremediği için kültür sanat ve eğlence bölümü artık daha etkin hala geldi.” dedi.

Reklam
Reklam

Kocaeli Fuarının ağırlıklı olarak kültür sanat ve eğlence fuarı haline geldiğini belirten Ergün, fuarda ticaretin yapıldığını ancak kültür sanat ve eğlencenin daha ağırlıkta olduğunu dile getirdi. Kocaeli’ni fuarcılıkta daha iyi yerlere getirmek için önemli atılımlar yapmaya ihtiyaç olduğunu söyleyen Ergün, “Turizm tesisleri, otellerin inşasına da yurt içi ve yurt dışı fuarların buraya gelebilmesi açısından ihtiyacımız var. Önümüzdeki dönem yeni otel yatırımlarıyla hem turizm potansiyelini Kocaeli’nde geliştirecek hem de fuarcılık konusunda bazı adımları atabilecek imkanlara daha fazla sahip olacağız.” diye konuştu. Bakan Ergün, Kültür sanat ve eğlence fuarı olarak açılan Kocaeli Fuarı’nın şehir halkına hayırlı olmasını diledi.

BAKAN ESKİ KOMŞUSUNU DİNLEDİ

Bakan Ergün Arızlı Irak Konutlarında ikamet eden eski komşu Çisem Uğur’un dertlerini dinledi. Ergün, eski komşusuyla, Arızlı Irak Konutlarında ikamet eden vatandaşların sorunlarını konuştuğunu açıkladı. Arızlı Irak Konutlarında yaşanan problemlerin çözülebileceğini dile getiren Bakan Ergün, “Genç kardeşlerimizle o sorunları konuştuk. İnşallah beraber bir çözüm arayacağız. Çözümsüz iş yok. Her işin bir çözümü vardır. Yeter ki hepimiz makul bir anlayış içerisinde olalım.” dedi.

Reklam
Reklam

Ergün, Arızlı Konutlarında yaşanan hadiselerde haklı veya haksız tartışmalarının bir kenara atılarak çözüm yollarının araştırılmasını belirterek, “Orada yaşananlarda kim haklıydı, kim haksızdı, kim ne dedi, kim ne demek istedi bu tartışmalarını bırakılması gerekiyor.” dedi.

Bakan Ergün, Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Emniyet müdürü ile birlikte yaşanan sorunlara çözüm bulunacağını ifade etti. ‘Arızlı Irak Konutlarında yaşayan vatandaşların haklarını en güzel şekilde elde edebilmeleri için çalışıyoruz’ diyen Bakan Ergün, “TOKİ’deki hak sahibi olan insanların şartlarında konut sahibi olabilmelerini, kardeşimizin deyimiyle barınma hakkını en güzel şekilde elde edebilmeleri için birlikte çalışıyoruz. Bu çalışmayı devam ettireceğiz.” diye konuştu. Ergün, konuşmasını ‘Bu arkadaşımızla komşuyuz. Hep beraber bir çözüm arayacağız.’ sözü ile tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz