Bakan Ergün: MHP’yi dizayn etmeye çalışıyorlar

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, kaset depremi yaşanan Milliyetçi Hareket Partisi’nin birileri tarafından dizayn...

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, kaset depremi yaşanan Milliyetçi Hareket Partisi’nin birileri tarafından dizayn edilmeye çalışıldığını söyledi. Aynı şekilde Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) de kapsamlı bir dizayn çalışması yapıldığını belirten Ergün, Türk siyasetini bu şekilde tahrip etmeye kimsenin hakkı olmadığını vurguladı.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, uçak koltukları üretmek için Türk Hava Yolları’nın özel bir şirketle imzaladığı protokol anlaşması imza törenine katıldı. Bu törenin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Ergün, MHP’de bazı yöneticileri istifaya götüren kaset skandallarını değerlendirdi. Siyasetin kasetlerle dizayn edilmesine taraf olmayacaklarını dile getiren Ergün, “Siyaset halkın dizayn edeceği bir şey. İşte seçimler var. Demokrasi, sandık, siyaseti dizayn edecektir. Başarılı olanlar yoluna devam edecek. Başarısız olanlar sandıkta tasfiye edilecek. Siyaset böyle işlerse normal işler. Yoksa partileri tehditle şantajla insanların bazı yanlışlarını kasete alarak sonra bunu servis ederek o insanları partilerin yönetiminden uzaklaştırarak, yerlerine uygun gördükleri bazı kişileri getirerek siyaset dizayn edilmez bu sağlıklı bir siyaset olmaz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

SÜREÇ CHP İLE BAŞLADI
Söz konusu dizayn çalışmalarının CHP ile gündeme geldiğini ifade eden Bakan Ergün, “Siyasetin bu tarzda dizayn edilmeye çalışılmasını epey bir zamandır görüyoruz. Bu CHP ile başlayan bir süreç oldu. CHP’de epey kapsamlı bir dizayn yapıldı. Bu şekilde şimdi MHP’de bir dizayn yapılmaya çalışılıyor. Bunu yapanlar kimse elbette büyük bir yanlışın içindeler. Türk siyasetini bu şekilde tahrip etmeye kimsenin hakkı yok.” ifadelerini kullandı.
Bahçeli’nin kaset skandalları ile ilgili hükümeti eleştirmesini de değerlendiren Ergün, “Hükümetlerin idari açıdan yapacakları şey; bu tür olaylar olduğunda elindeki teknik imkanlarla bunların neşredilmesini kısa zamanda durdurabilmek. Onlar da yapılmıştır. Onun ötesindeki konu yargının konusudur. Konuyla ilgili yargı safhasına geldiğinde elbette ki savcılar gereken soruşturmayı yapacaklardır. O soruşturma sonucunda bir tablo ortaya çıkacak. Burası idarenin konusu olmanın ötesinde yargının konusudur. Yargı bu konuyu soruşturuyor.” diye konuştu.
Kaset skandallarının MHP’nin oy oranını nasıl etkileyeceği sorusuna ise Ergün şu yanıtı verdi: “Onu ben bilemem. MHP’ye oy vereceklerin tercihleri üzerinde benim bir yorum yapmam söz konusu değil. O seçmenlerin kendi tercihleri. Şöyle böyle etkiler diye bir şey söyleyemeyiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz