Bakan Ergün: Suçlarla mücadele için inanç sistemi güçlendirilmeli

Sanayi Bilim ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, suça meyletmenin insanın doğasında olduğunu, ilk insandan itibaren...

Sanayi Bilim ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, suça meyletmenin insanın doğasında olduğunu, ilk insandan itibaren yasaklara uymamanın olduğunu söyledi. Ergün, suçlarla mücadelenin inanç ve ahlak sistemini güçlendirmekle olacağını dile getirdi.
İzmit 42 Evler’de bulunan Mobese Hizmet Binası Merkezi’nin açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Alay Komutanı Uğur Dilbaz, AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, CHP Milletvekili Haydar Akar ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.
Mobese binasının açılışında konuşan Ergün, insanların içinde olan suça meyletmenin güvenlik önlemlerin arttırılmasına neden olduğunu söyledi. Suç işlemenin insanın doğasında olduğunu kaydeden Ergün, insanın yeryüzüne sürülmesinin nedenin de yasağı delmesi olduğunu dile getirdi. Suç işleminin ilk insanlardan beri var olduğunu belirten Ergün, “Yeryüzünde kardeş katli ile başlayan cinayetler serisi dünyanın en başından beri devam ediyor.” ifadesine yer verdi. Ergün, suçlarla mücadele etmenin temel unsurunun inanç ve ahlak sisteminin güçlendirilmesi ile gerçekleştirileceğini belirterek, "Elbette de bunlarla da mücadele edilecek. Bunu eğitimle yapabiliriz. Bunu inanç ve ahlak sistemlerini güçlendirerek yapabiliriz." dedi.
1994 yılında Derince Belediye Başkanlığı döneminde ekonomik krizin olduğunu anlatan Ergün, o günlerde suçlarla mücadelede emniyetin yetersiz kaldığını şu hatırası ile anlattı: "Hırsızın deposu doluydu poliste ise 5 litrelik benzin vardı. Bizde yerel yönetimler olarak suçla mücadele adına destek verdik ve 5 litre mazotu olan polise biz belediye garajındaki istasyonundan benzinini koyuyorduk."
2011 Türkiye’sinde kısıtlamaların olmadığını ifade eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, gerekli olan bütün tedbirlerin ve malzemelerin alındığını dile getirdi. Ergün konuşmasına şöyle devam etti: “Teknoloji geliştikçe suçlularda bu teknolojiyi kullanmaya başladı. Bugün de önemli adımlardan birini atıyoruz. Artık insanlar daha güvenli bir şekilde yaşayacak. Suça meyl edecek olanlar da bilmeliler ki, güvenlik kuvvetlerimizin kararlığını görecekler. Suçlular duygularına hakim olsunlar. Bir şekilde yakalanacaklardır.”

Reklam
Reklam

MOBESELERİN ÖZELLİKLERİ
İzmit 42 Evler’de yaklaşık bir buçuk ay önce kurulan ve dün büyük bir katılımla açılışı gerçekleşen Mobese Hizmt Binası Türkiye’de bir ilki de gerçekleştirdi. Mobese bulunan diğer illerde Türk Telekom alt yapısını kullanılırken, ilimizde ise kilometrelerce fiber kablo döşenerek, Kocaeli’ye özel alt yapı sistemi kuruldu. Mobese’den Sorumlu Şube Müdürü Kadir Alçıkaya’nın yanı sıra özel eğitim alan 12 polis personeli tarafından 24 saat aralıksız çalışan Mobese merkezine yakın bir tarihte personel takviyesi de yapılacak. Resmi olrak hizmete giren Mobese merkezi için kent merkezinden 95 evler köprüsüne kadar 122’si hareketli, 57’si sabit, ve 39’u plaka tanıma sistemi içeren 218 kamera destek veriyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz