Bakan Ergün: Van'da ekonomik destek programı uygulanacak

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Van'da yaşanan deprem dolayısıyla yaşanan zararların giderilmesi için...

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Van'da yaşanan deprem dolayısıyla yaşanan zararların giderilmesi için ekonomik destek programının uygulanacağını söyledi. Ergün, zarar gören esnaf ve zanatkarlar için ise KOSGEB ile yardım yapılacağını açıkladı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından Hilton Oteli'nde düzenlenen "Yatırımların Odağında Türkiye: Fikri ve Sınai Mülkiyetin Yatırıma Dönüştürülmesi" konulu uluslararası seminere katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, dün öğlen saatlerinde Van'da meydana gelen deprem felaketi nedeniyle hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Van başta olmak üzere tüm Türkiye'ye geçmiş olsun diyen Bakan Ergün, ülkemizin deprem kuşağında bulunduğunu dile getirdi. Ergün, depremlere daha hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayarak "Önemli olan bizim ne yaptığımızdır. Yapılarımızı ne kadar sağlam yaptığımızdır." dedi. Son yıllarda Türkiye'nin bu konuda çok mesafeler aldığını anlatan Bakan Ergün, daha hızlı afetlere müdahale edecek kabiliyete sahip olduğunu belirtti. 1999 yılında yaşanan depremin Türkiye'ye çok şey öğrettiğini anlatan Ergün, "İyi istikamette gelişmeler oldu. Van depreminde de arama kurtarma ekipleri ve diğer yardım hizmetlerinin deprem sonrasında organize edilmesi memnuniyet vericidir. Türkiye büyük mesafe aldı." diye konuştu. Orta ve uzun vadede yapılması gerekenler olduğunu dile getiren Ergün, Van'da da bunun yapılacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Ateşin düştüğü yeri yaktığını, ölenlerin geri getirmenin ise imkanı olmadığını söyleyen Ergün, ancak devletin yardım edeceğini belirterek evini, işini, sağlığını kaybedenler için her türlü desteğin verileceğini kaydetti. Devletin bu imkan ve kabiliyete sahip olduğuna dikkat çeken Ergün, hem de bunları çok hızlı yapabilecek imkanlara sahip olduğunu ifade etti. Zarar gören esnaf, zanaatkar ve yatırımcı olduğunu anlatan Ergün, "Afetlerde zarar görenlere yönelik yardım programlarımız var. Onlar da KOSGEB yoluyla hızlı bir şekilde yararlanacaktır. İşlerini en kısa zamanda kurabilmeleri, yeniden sahip olmaları, hızlı olması için KOSGEB tarafından her türlü desteği vereceğimizi ifade etmek istiyorum." dedi.
Bunun bir afet olduğunun altını çizen Ergün, sadece kendi bakanlıklarıyla ilgili değil kapsamlı ekonomik destek programı yürütüleceğini, ortaya çıkacak tabloya göre Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek ekonomik destek programını uygulamaya çalışacaklarını söyledi. Bakan Ergün, Van'daki deprem zararlarının en kısa zamanda telafi edileceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz