Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'da Gölet Temel Atma Törenine Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesindeki Çepni köyü göleti ve sulamasının...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesindeki Çepni köyü göleti ve sulamasının temel atma törenine katıldı.

Gölet ve sulama alanının temel atma töreni için Çepni köyüne gelen Bakan Eroğlu, köy halkı tarafından coşkuyla karşılandı. Bakan Eroğlu, vatandaşlarla uzun süre selamlaşıp, sohbet etti. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Jandarma Alay Komutanı Okçin Akşit'in de katıldığı tören, halk oyunları gösterisi ile başladı. Tören sırasında Bulgazdağı Yörükleri adına Dernek Başkanı Ahmet Dal ve yardımcısı Talat Duran tarafından Bakan Eroğlu'na Yörük atkısı takıldı.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin IMF'ye olan borcunu gelecek nisan ayında sıfırlayacağı müjdesini vererek konuşmasına başlayan Bakan Eroğlu, "Eskiden IMF başkanı Türkiye'de krallar gibi karşılanırdı. Şimdi kimseye eyvallah etmiyoruz. Başımız dik Türk milletiyiz. Çünkü, IMF'ye 23 milyar 500 milyon dolar eskiden borç vardı. Allah'a şükür bunu da hemen hemen bitiriyoruz. Önümüzdeki yıl nisan ayında tamamını sıfırlıyoruz. AK Parti hükümeti tarafından 9 yılda yapılan hizmet ile adeta destan yazıldı. 12 Aralık 2012 tarihinde DSİ'nin 9 yılda bin 158 tesisini tamamlamış bulunacağız" dedi.

Çepni köyünün ihmal edildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu ise, "İnşallah bundan sonra hak ettiğinizi alacaksınız. Yıllardır rüyasını gördüğünüz ve 30 yıldır özlemle beklediğiniz göletin temelinin atıyoruz" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol, köyün en yaşlısı ve en çok çocuğa sahip olan 8 çocuk annesi Naime Karaca ile birlikte göletin temelini attı. Göletin 30 Haziran 2013'te tamamlanmasını ve hizmete girmesini isteyen Eroğlu, daha sonra Sandıklı ilçesine bağlı Sorkun beldesine geçerek, burada 14 bin 500 TL'ye mal olan göletin temelini attı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: