Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’da Temel Atma Törenlerine Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da taşkınlarla mücadele için 87 adet derenin ıslahını...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da taşkınlarla mücadele için 87 adet derenin ıslahını tamamladıklarını belirterek, 15 ilçeyi sel baskınlarından, 48 köy 25 belde ve 35 bin 700 dekar araziyi da taşkınlardan koruduklarını bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’daki ziyareti kapsamında merkeze bağlı Erkmen beldesinde dört tesisin temelini attı. Erkmen kasabası taşkın koruma, merkez Çakır Köyü 3. Kısım taşkın koruma tesisi ile eğitim alanında da TOKİ yatılı ilköğretim bölge okulu ile sosyal bilimler lisesinin temelini atan Banka Eoğlu’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ermen Belediyesi tarafından yaptırılan Yunus Emre parkı ile ismi adına yaptırılan parkının açılışını da gerçekleştiren Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar’ın fevkalade bir değişim geçirdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Başta kendi bakanlığı olmak üzere icracı bakanlıkların Afyonkarahisar’da 4 milyar TL’lik yatırım gerçekleştirdiğini belirten Eroğlu, bunu da en kısa sürede 5 milyar TL’ye ulaştıracaklarını kaydetti. Türkiye’deki güzel işler, güzel hizmetler, güzel yatırımların vatandaşların hizmetine sunulduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, Türkiye’nin artık dünyada küresel bir güç haline geldiğini ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Afyonkarahisar’da içme suyu problemini kökünden çözdüklerini anlatan Eroğlu, şu ana kadar 19 tane sulama tesisini tamamlayarak hizmete sunduklarını belirtti.

Taşkınlarla mücadele için 87 adet derenin ıslahını tamamladıklarını anlatan Bakan Veysel Eroğlu, “15 ilçeyi sel baskınların koruduk. Bunun yanında 48 köy 25 belde ve 35 bin 700 dekar araziyi taşkınlardan korundu. Bu tamamladığımız dere ıslahları dışında 29 tane derenin ıslah edilmesini belediye başkanımız ve muhtarlar bizden talep etti, bunu yapacağız. Size müjdesini veriyorum. Burada özellikle sulama çok önemli” dedi.

Reklam
Reklam

Afyonkarahisar’ın tamamen kurak bir bölgede bulunduğunu ve bunun için de ağaç dikmek için bir çalışma başlattıklarını anlatan Eroğlu, Afyonkarahisar’ın orman varlığının yüzde 14’ten yüzde 23’e yükseldiğini bildirdi.

Bakan Eroğlu, buradaki programının ardından Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nde Afyon Kocatepe Üniversitesi Medika Kozmetoloji merkezi açılışını gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: