Bakan Eroğlu: Başbakanımızla 8,8 milyar liralık 111 tesis açacağız

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eskiden temeli atılıp on yıllarca bitirilemeyen projeler olduğunu,...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eskiden temeli atılıp on yıllarca bitirilemeyen projeler olduğunu, kendi dönemlerinde başlatılan projelerin hızla tamamlandığını söyledi. Bakan Eroğlu, 11 Kasım 2011 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte maliyeti 8,8 milyar lirayı bulan 111 tesisi açacaklarını bildirdi.
Bakan Eroğlu, Denizli’de Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Belediye Başkanı Osman Zolan ve İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin ile birlikte kürsüye çıkan Bakan Eroğlu, defalarca geldiği Denizli’de bayram gününde bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.
Toplantıda konuşan Vali Demir, Denizli’de bütün ilçeleri kapsayan çalışmaların tamamlanarak 170 gölet yeri belirlendiğini, 60 göletin yerinin incelendiğini ifade etti. Demir, “Bu çalışmalar sırasında DSİ’nin de bilgisi olmayan yeni kaynaklar bulundu. 65 milyon lira ödenekle kentin dört bir yanına gölet yapacağız. Bu göletlerdeki suyla köylülerimiz tarlalarını damlama veya yağmurlama sulama şekliyle sulayıp daha çok ürün daha çok para kazanacaklar.” dedi.
Vatandaşların bayramını kutlayan Bakan Eroğlu ise bu Kurban Bayramı öncesi Van depremi ve terör olayları dolayısıyla acı yaşadıklarını ifade etti. Eroğlu, “Bu depremde hükümetimiz çok hızlı davrandı. Bazı muhalefet partileri laf olsun diye muhalefet yapıyor. Haksızlık yapıyorlar. 1999 depreminde İstanbul’da İSKİ Genel Müdürüydüm. O günkü hükümetin bölgeye 6 günde ulaşamadığını biliyorum. Büyükşehir ve İSKİ olarak oradaki her şeyi gerek Yalova, Karamürsel, Gölcük, Adapazarı, İzmit’te biz toparladık. İnsaf etsinler, sularını, ilaçlarını, battaniyelerini biz tedarik ettik. Haberleşme bile yoktu. Ben İSKİ olarak 5 yere telsiz istasyon kurdum. Onlarla haberleşip ihtiyaçları tedarik etmeye çalıştık.” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan’ın Van depreminin ardından dört saat sonra bölgeye ulaştığını anlatan Erdoğlu, “Ben 199 iş makinesini çevre bölgelerden derhal oraya gönderdim. Şu an on binlerce çadır yüz binlerce battaniye burada. 19 Mayıs günü Simav'da deprem oldu. Başbakanımız hemen beni oraya gönderdi. Gece yarısı oraya ulaştığımız zaman bütün arama kurtarma ekipleri her şeyi ile oradaydı. Hatta sabahın altısında seyyar mutfakları kurduk. Vatandaşa sıcak çorbayı verdik. Başbakanımız talimat verdi şu anda okullar hemen hemen bitmek üzere. 970 tane kalıcı konut bitti. Bu ayın sonunda teslim edilecek. Geçmişte barakları 3 senede yapamazken hükümetimiz bir yıl olmadan kalıcı konutlar yapıyor.” şeklinde konuştu

Reklam
Reklam

ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMADI
Bayram öncesi Çukurca’da meydana gelen terör hadisini de hatırlatan Eroğlu, Başbakan’ın 'bıçak kemiğe dayandı' sözünün ardından yapılan operasyonlarla şehitlerin kanının yerinde kalmadığını vurguladı. Bakan Eroğlu, “Allah'a şükür şehitlerimizin kanları yerde kalmadı. Şunu kimse unutmasın bu ülkeden bir karış toprak almak mümkün değildir. Bu şanlı bayrağımız ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktır. Ezan da ilelebet okunacaktır. Türkiye artık küresel bir güçtür.” diye konuştu.
Önceki dönemlerde bir gölet yapımının 15-20 yıl sürdüğünü hatırlatan Eroğlu, “41 yılda bitmeyen barajlar vardı. Biz bu döneme son verdik. Başbakanımız artık temel atmalara katılmıyor. Açılış tarihini ve saatini istiyor. Yaptığımız işlerin yüzde 99'u zamanında yetişti. 11.11. 2011’de Başbakanımızın uğurlu ellerinin açması için 111 tesis hazırladık. Bunun değeri tam 8.8 milyar lira.” ifadelerini kullandı.
Denizli’ye dört önemli müjde vermek için geldiğini anlatan Eroğlu, bu müjdeleri milletvekilleri Zeybekci, Yüksel, Uçar ve Dalbudak'a açıklattı. Milletvekillerinin verdiği bilgiye göre bu dört proje şöyle: “Baklan Boğaziçi Göleti ve sulaması ile Güney Çamrak Göleti ve sulaması projesi. Bu iki gölet 14 milyon liraya mal olacak ve 3 bin 910 dekar alanın sulayacak. Yenicekent iletim kanalı inşaatıyla 140 bin dekar arazi elektrik enerjisi ve pompa kullanılmadan suyun kendi cazibesi ile sulanacak. Çal, Tavas, Sarayköy ve Çameli ilçelerine daha otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulacak. Merkez Gölemezli ve Kaklık Yokuşbaşı taşkın ve kontrol tesisleri yapılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz