Bakan Eroğlu: Biber Gazının Tadına Baktık, Gözlerim Yandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Beşiktaş’ta katıldığı bir programdan çıktığı sırada polisin bir...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Beşiktaş’ta katıldığı bir programdan çıktığı sırada polisin bir grup göstericiye biber gazıyla müdahale ettiğini belirterek, kendisinin de gazdan etkilendiğini ve gözlerinin yandığını söyledi.

Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanı Ljupcho Dimovski ile makamında bir araya gelen Eroğlu, bazı eylemcilerin kendisini tanıyarak ’nedir bu yapılanlar’ şeklinde yakınmada bulunduklarını dile getirdi. İlk defa biber gazına maruz kaldığını ifade eden Eroğlu, ‘’Biber gazının tadına baktık yani.’’ ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

"BARAJ İNŞASINDA DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜNE YÜKSELDİK"

Son 10 yılda 232 baraj inşa ettiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, "Dünya sıralamasında üçüncülüğe yükseldik. Hidroelektrik santralleri (HES) 10 yıl önce 26 milyar kw/s potansiyele sahipti. Bugün bunu üçe katlayarak 75 milyar kw/s potansiyele yükselttik." dedi.

Türkiye’de içme suyu probleminin kalmadığına değinen Bakan Eroğlu, Afrika’da da bugüne kadar 1 milyon 200 bin kişinin su ihtiyacının giderildiğini, faaliyetlerin devam ettiğini söyledi. Görüşme sonrası Eroğlu, Makedonyalı konuklarına makam odasındaki, yangın takibi yapılan sistemi göstererek bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: