Bakan Eroğlu: Bizim Kfw gibi Alman kredileri ile ilgimiz yok

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Ebserhard Pohl’a “İPA projeleri var,...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Ebserhard Pohl’a “İPA projeleri var, Avrupa Birliği projeleri, biz onlarla ilgileniyoruz. Alman Kalkınma Bankası (Kfw)’nın gibi diğer Alman kredileriyle ilgilendiğimiz yok.” sözleriyle cevap verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Avrupa Birğiği Eşleştirme Projesi kapsamında düzenlenen ‘su kalitesi izlemesine ilişkin kapasite geliştirme’ toplantısından çıkışta gazetecilerin Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Ebserhard’ın Almanya’daki kredi kullanımı konusunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın da içinde bulunduğu hükümetin bazı bakanlıklarını ve Hazine Müsteşarlığını olayın içine dahil etmesine tepki gösterdi.
Büyükelçi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın bu kredileri desteklediğini söylediğini hatırlatan Eroğlu, Büyükelçi’nin kastettiği projelerin bu konuşulanla hiçbir şekilde alakası olmadığını söyledi. Eroğlu, “İPA projeleri var, Avrupa Birliği projeleri bunlarla ilgileniyoruz. Alman Kalkınma Bankası’nın (Kfw) gibi diğer Alman kredileriyle ilgilendiğimiz yok. Özellikle Avrupa Birliği destekli fonlarla daha önce çevre ve Orman Bakanlığıyken biz ilgilendik. Ama kastettikleri o değil, sadece Almanya değil bütün Avrupa ülkeleri.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“ZAMANI GELİR TERÖR ONLARI DA VURUR”
Bu tür polemiklere girmek istemediğini fakat özellikle bu terör konusunda bütün dünya ülkelerinin hassas olması gerektiğinin altını çizen Eroğlu, terör örgütlerini destekleyen ülkeler olduğuna dikkat çekti.
Terör örgütlerini destekleyen ülkelere seslenen Eroğlu, “Bunlar bu konuda bir tavır koymazlarsa terör zamanı gelir onları da vurur.” ifadelerini kullandı.

“TERÖRE YARDIM EDECEKLERİNE SOMALİ'YE YAPSINLAR”
Türkiye’nin önünü kesmek için bazı ülkelerin gerçekten PKK’ya her türlü maddi ve silah, mühimmat desteği, hatta eğitim desteği yaptıklarını bildiklerini vurgulayan Eroğlu, “Onu biliyoruz, ama tabi bu açıkça yapılmıyor. Mertçe savaşılmıyor. Türkiye’nin önünü kesmek için kalleşçe bir takım oyunlar içinde oluyorlar. Ülkeler arasında birlik, karşılıklı iyi niyetle insanların refah seviyesini artırmak, insanlık için daha iyi hizmetler yapmak çok daha faydalıdır. Yani Somali’de bu kadar insan açken, susuzluktan ölürken kalkıp da terörü desteklemenin manası yok. Yardım yapılacaksa Afrika’daki fakir, açlık çeken insanlara yardım edelim diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz