Bakan Eroğlu: Bodrum’un içme suyu problemini çözdük

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bodrum Acil İçmesuyu Projesi'nin tamamlandığını açıkladı....

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bodrum Acil İçmesuyu Projesi'nin tamamlandığını açıkladı. Eroğlu, 20 Temmuz 2011 tarihinden itibaren Bodrum ve çevresindeki Konacık, Bitez, Ortakent, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Göltürkbükü, ve Yalı Çiftliği yerleşim yerlerine içme-kullanma ve sanayi suyu verileceğini söyledi.
Bodrum Acil İçmesuyu Projesi ile Bodrum Yarımadası'na yer altı su kaynakları ile Geyik Barajı'ndan su temini sağlanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, proje sayesinde yörenin 2040 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının karşılandığını bildirdi. Projenin resmi açılışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacağını belirten Eroğlu, “Bodrum İçme Suyu Tesisleri ve İsale hattı 1. Kısım, Bodrum İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Bodrum İçme Suyu Tesisleri ve İsale Hattı 2. Kısım olmak üzere üç bölümden oluşan Bodrum Acil İçme Suyu Projesi, 103 milyon liraya mal olmuştur.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz