Bakan Eroğlu: Kaymaklı Lokum Değil, 33 Yeni Proje Ile Geldim

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eskişehir’de bakanlık olarak 2013-2014’ü Orman ve Su İşleri...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eskişehir’de bakanlık olarak 2013-2014’ü Orman ve Su İşleri yılı ilan ettiklerini söyledi. Eskişehir’e gelirken ellerinin boş gelmediğini belirten Eroğlu, “Bizim memlekette ağzı açık bükme falan götürürler. Burada Emirdağlılar çoktur. Ağzı açık bükmeyi bilirler. Afyon'dan da kaymaklı lokum getirecek halim yoktu. Heybemiz dolu geldik. Buraya 33 tane yeni proje ile geldik. Bu projelerin maliyeti 192 milyon liradır.” dedi.

Devlet Su İşleri'nin, Eskişehir’de yaptırdığı 6 tesisin açılışı, 4 tesisin temel atma ile merkez Odunpazarı Belediyesi tarafından yaptırılan Şehr-i Derya Parkı'nın açılış töreni gerçekleştirildi. Odunpazarı Şehr-i Derya Parkı'nda düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Güngör Azim Tuna, İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Bayram, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, açılışta yaptığı konuşmada, hükümet olarak verilen vaat ve hazırlanan projeleri hayata geçirdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. “Eskiden bu tür projelerin temeli atılır ancak ya bitmez ya temeli atılır kalır veya yarım kalırdı.” diyen Bakan Avcı, ancak şimdi atılan her temelin, hazırlanan tüm projelerin hayata geçirildiğini ve halkın hizmetine sunulduğunu kaydetti.

Bakan Eroğlu ise Afyonkarahisar olmasına rağmen Eskişehir ile üç gönül bağı olduğunu vurguladı. Gençlik yılarında doktora çalışmasını Porsuk ve Sakarya Nehri üzerine yaptığını aktaran Bakan Eroğlu, Eskişehir’e gelirken ellerinin boş gelmediğini kaydetti. Bakan Eroğlu, “Bizim kültürümüzde var. Eskişehir’e gelirken elimiz boş gelemeyiz. Bizim memlekette ağzı açık bükme falan götürürler. Burada Emirdağlılar çoktur. Ağzı açık bükmeyi bilirler. Afyondan da kaymaklı lokum getirecek halim yoktu. Heybemiz dolu geldik. Her gelişte bir şeyler getireceğiz. Ya ne getirdik? Buraya 33 tane yeni proje ile geldik.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Bakan Eroğlu, 2013-2014’ü Eskişehir için Orman ve Su İşleri yılı olarak seçtiklerini kaydetti. Eroğlu, şöyle dedi: “İnşallah buraya gerekli hizmetleri yapacağız. Buraya yapacağımız bu 33 tesisin toplam maliyeti 192 milyon TL’dir. Bu tesislerin 25 tanesi DSİ’ye ait. Bunların içinde gölet, baraj, sulama kanalı gibi yapılar olacak. Bu eserlerin çevresi de yeşillendirilecek. İlçelerdeki tüm meteorolojik eksikler de giderilecek. Orman Müdürlüğü, bölgede geniş çaplı yeşillendirmeler yapacak.”

Son 10 yılda hükümet olarak adeta destanlar yazdıklarını dile getiren Bakan Eroğlu, “Buna muhalefetin hayalleri bile yetmezdi, yapamazdı. Bakın paranın yanındaki altı sıfır atıldı. Enflasyon vardı, o da bitti. Yüzde 63 faiz ile para verilirdi. O da gitti, faiz lobisinin canına artık ot tıkadık. Toplanan vergilerin yüzde 86’sı faize gidiyordu. Halkı bir şey kalmıyordu, yatırıma bir şey kalmıyordu. Ama artık o devirleri kapattık. Şimdi algılar, vergiler halka, yatırımlara gidiyor.” açıklamasını yaptı.

Türkiye’nin, AK Parti ile geçen son 10 yılını tarihçilerin altın yıllar olarak yazacağını anlatan Bakan Eroğlu, şöyle devam etti: “Biz büyük milletin evlatlarıyız. Unutmayın büyük hedefi olmayan milletler tarih sayfasından silinmek zorundadır. Ama bizim büyük hedeflerimiz var. İşte bu hedeflerimizi adım adım gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştireceğiz. Türkiye çok daha büyüyecek. Önümüze engeller, maniler konsa da bu millet aşmasını bilir. Biz diyoruz ki tek vatan, tek millet, tek bayrak. İşte bu çerçevede gidiyoruz. Türkiye büyük tırmanışta. Ekonomik krizi bile IMF’siz atlattık."

Reklam
Reklam

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da Şehr-i Derya Parkı'nın, park olmadan önce boş bir arsadan ibaret olduğunu, ancak yapılan çalışma ile halkın hizmetine sunulduğunu dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından, Devlet Su İşleri'nin Eskişehir’de yaptırdığı 6 tesisin açılışı, 4 tesisin temel atması ile merkez Odunpazarı Belediyesi tarafından yaptırılan Şehr-i Derya Parkı'nın açılışı; bakanlar Avcı, Eroğlu, Vali Tuna, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve bürokratların katılımı ile gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: