Bakan Eroğlu: Kütahya’daki siyanürlü baraj için felaket senaryoları yazıldı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya’da Gümüş tesislerindeki siyanür sızıntısı için, “Bir yılın yağmuru...

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya’da Gümüş tesislerindeki siyanür sızıntısı için, “Bir yılın yağmuru yağsa bile siyanür barajında tehlike söz konusu değildir” dedi.
Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Kızılcasöğüt beldesine inşa edilecek sulama sisteminin temelini atmak üzere Uşak’a gelen Bakan Eroğlu, Uşak Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Bakan Eroğlu burada siyanürlü baraj ile ilgili sorulan sorular üzerine yaptığı açıklamada, siyanürlü barajın çökmediğini, ara setlerde göçük olduğunu vurguladı. Bakan Eroğlu, ”Set arasında yırtılma olduğunu öğrendiğimizde işletmenin faaliyetlerini durdurduk, sonra arada yırtılma olan bir baraj vardı, bu barajda tehlike olmasın diye bir üst havuza naklini yaptık. Beşinci havuzda da dışarıya bir gram dahi siyanür sızmayacak şekilde tedbirleri aldık.” diye konuştu.
Siyanürlü havuzun aralıksız olarak inceleyen ve izleyen bir heyetin olduğunu belirten Eroğlu,”Siyanürlü barajı sürekli izleyen heyetimiz var, 24 saat takip ediyoruz ve denetliyoruz. Depremden sonra dahi bir gram sızma olmamıştır. Maalesef bu konu kamuoyuna yanlış anlatıldı.“ şeklinde konuştu.
Siyanürlü barajın polemik unsuru yapıldığını belirten Bakan Eroğlu, ”Bu konuyu polemik unsuru olarak kullandılar. Felaket senaryoları yazıldı çizildi. İşletmenin faaliyetlerini her türlü ihtimale karşı durdurduk. Yağmur yağınca bu setlerin yıkılacağını iddia edenler oldu. Dışarıdan yağmur suyu setlere gelmiyor. Bir yılın yağmuru bile yağsa 45 cm tutmuyor. Bütün bunları dikkate alarak şunu söyleyebilirim. Deprem sonrasında da incelemelerimiz devam etti ve dışarıya bir sızıntı olduğuna dair hiçbir bulgu yok. Siyanür barajında çevreyi tedirgin edecek bir tehlike yoktur.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz