Bakan Eroğlu: Milli Parkların Imara Açılması Söz Konusu Değil

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milli parkların imara açılacağına ilişkin dedikoduların asılsız olduğunu...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milli parkların imara açılacağına ilişkin dedikoduların asılsız olduğunu söyledi.

Katıldığı bir programda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Eroğlu, yapılan bir yayından sonra bakanlık olarak tekzip gönderdiklerini belirtti. Haberlerin aksine tabiat parkı alanlarının sayısını artırmaya çalıştıklarını belirten Eroğlu, "Böyle bir şey yok, Milli Parkların imara açılması gibi bir durum yok. Bizden bilgi almadan yayın yapılıyor. Tabiatı korumak için sağlam temelli, Avrupa Birliği müktesebatı ile uyumlu güzel bir kanun tasarısı hazırladık. Bu yasa doğayı korumaya yönelik bir tasarıdır. Milli parkların açılması gibi bir durum söz konusu değildir. Daha çoğalması ve biyolojik çeşitliliğin artması önemlidir. Dünyada her şeyin bir standardı var ve biz de bu alanları buna uygun hale getiriyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz