Bakan Eroğlu: Muhalefet 50 Yıl Geriden Geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 13 kentin büyükşehir olmasına ilişkin yasa değişikliği tasarısına...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 13 kentin büyükşehir olmasına ilişkin yasa değişikliği tasarısına CHP tarafından yapılan eleştiriler için “Muhalefet her şeye karşı çıkıyor. Zaten onlar daha 50 yıl öncesinde devam ediyorlar.” dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak için Malatya’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Eroğlu’na Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de katıldı.

Reklam
Reklam

Bakan Veysel Eroğlu burada yaptığı konuşmada, Malatya’nın da içinde bulunduğu 13 ilin yasa değişikliği ile büyükşehir statüsüne yükseleceğini, büyükşehir olmanın hiçbir olumsuz tarafı olmadığını söyledi. Büyükşehir statüsü kazanan kentlerin daha etkin imar planları oluşturma imkanına kavuşacağını anlatan Eroğlu, şöyle devam etti: “Tabii olumsuz taraflarını söyleyen muhalefet, bilhassa CHP. Bakın İstanbul büyükşehir, Kocaeli büyükşehir, pek çok büyükşehir var. Büyükşehir bir nimettir. Maddi imkanlar daha çok geliyor. Özellikle büyükşehir belediyesinin il hudutlarında planlama yetkisi var. Önce çarpık yapılaşmadan kurtuluyor. Daha düzenli daha etkin bir arazi kullanımı, imar planlarının daha sağlıklı yapılması, kaynakların daha verimli kullanılması söz konusu. Ben Afyonkarahisar milletvekiliyim. Biz de büyükşehir olmak için can atıyorduk. O kadar büyük faydaları var ki, büyük avantajları, üstünlükleri var ki. Bunu inkar etmek doğrusu doğru değildir. Ama muhalefet her şeye karşı çıkıyor. Zaten onlar daha 50 yıl öncesinde devam ediyorlar. Bu şekilde devam etmeye devam etsinler. Geride kalmaya devam etsinler. Dolayısıyla biz karar verdik. Yüce Meclis'te de bunlar görüşülecek. Meclis'ten de bu kanun geçecektir. Hayırlı olmasını diliyoruz."

Reklam
Reklam

Malatya'ya 23 dev müjdeyle geldiğini belirten Eroğlu, bunların toplam bedelinin 400 milyon lira olduğunu dile getirdi. Malatya'nın her şeyin en güzeline layık olduğunu ifade eden Eroğlu, Malatya'nın büyükşehir olacağını hatırlattı. Eroğlu, büyükşehir olunca kente daha büyük imkanlar geleceğini belirtti.

Ahmet Çakır'ın, Malatya'nın yollarının ağaçlandırılmasını talep ettiğini aktaran Eroğlu, bu talebi memnuniyetle karşılayacaklarını dile getirdi. Eroğlu, "Zaten Malatya’da 2012-2013 yıllarını bakanlığımız açısından yatırımlarımızda hamle yılları olarak ilan ettik. Ayrıca Malatya Büyükşehir oluyor Allah nasip ederse, kanun da Meclis'ten geçecek. Tabi büyükşehir olunca Malatya Büyükşehir Belediyemize çok daha büyük imkanlar gelecek. Malatya’nın büyükşehir olması da gerçekten beni çok duygulandırdı. İnşallah büyükşehir olma yolundaki bu 1- 1,5 senedeki mesafede biz de bakanlık olarak çok şey yapacağız. Koordinasyon toplantısında başkanımız benden yolların ağaçlandırılması ile ilgili bir talepte bulundu. Ben de onu memnuniyetle karşılarız dedim. İnsanlar, Malatya’ya girişte muhteşem, yemyeşil bir şekilde sanki cennetten bir parçaya giriyormuş gibi hissetsinler istiyoruz. Bunu da gerçekleştireceğiz. Tabi başkanımla birlikte Malatyalıların kaptaj dediği memba alanına gittik. Suyumuz var, ama bazı yıllarda su azalıyor. Evvela bu kaptaj alanını, mutlaka memba sahasını korumak gerekiyor. Bununla ilgili talimatı gerek verdik. Çünkü su kaynağını bu şekilde yok edemeyiz. Bir de şöyle bir düşüncemiz var; evet Malatya ticaret, sanayi şehri ; tarımda, kayısıda dünya lideri bir şehir ancak biz bir de Malatya’yı doğa turizmi, yayla turizmi açısından bu güzellikleri tanıtmak için bir seferberlik yapmaya karar verdik. Bu maksatla Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nü Malatya’da kurduk. Ben bu vesileyle Başbakanımıza, konuyu sıkı takip eden milletvekillerimize de teşekkür ediyorum. Hakikaten bu birimin merkezinin Malatya’da olması da isabet oldu. İnşallah güzel çalışmalara imza atacağız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ziyaret sırasında bir brifing veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu’nu kentte ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti. Dün akşam yapılan İl Koordinasyon Toplantısı’nda şehrin taleplerini Bakan Eroğlu’na sunma fırsatı bulduklarını aktaran Çakır, “Taleplerimize olumlu talimatlar vermeniz bizleri son derece memnun etti.” diye belirtti.

Bakan Eroğlu ile içme suyu kaynağı kaptaj tesislerini gezdiklerini anlatan Başkan Çakır, şunları ifade etti: “Malatya ve şu anki mevcut haliyle 12 belediyeye bu suyu dağıtıyoruz. Büyükşehir oluyoruz; suda da daha planlı bir yapıya kavuşacağız, ama tek kaynaklı suya bağımlı kalmamak için taleplerimizi sizlere yazılı olarak da arz edeceğim. Alternatif su kaynakları olarak Erkenek suyu ve Aksu değerlendirilebilir. Bunların da Malatya’ya içme suyu olarak kazandırılması gerçekten böyle bir riski ortadan kaldırmış olacaktır. Ayrıca koordinasyon toplantısında da belirtmiştim ve buna olumlu talimat verdiniz; özellikle çalı türü olsun, diğer türler olsun yaklaşık 300 bin civarında bir fidan talebimiz var. Sayın Bakanım ona da olumlu baktınız, teşekkür ediyorum. Tekrar sizi ağırlamaktan büyük bir onur duyduğumuzu belirtiyor, Malatya’mıza hoş geldiniz diyorum.”

Reklam
Reklam

Ziyaret sonunda Başkan Ahmet Çakır, Bakan Eroğlu’na kayısı kristali ve kayısı hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz