Bakan Eroğlu: Şanlıurfa’ya 831 Milyon Liralık Yatırımla Geldik

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa’ya 25 projeyi gerçekleştirmek için geldiklerini belirterek, “Heybemiz...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa’ya 25 projeyi gerçekleştirmek için geldiklerini belirterek, “Heybemiz dolu geldik. Bu 25 projenin maliyeti 831 milyon 71 bin liradır.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çeşitli temaslarda ve açılış törenlerinde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. İlk olarak Şanlıurfa Valiliği'ne geçen bakanlar, burada şeref defterini imzaladı. Veysel Eroğlu, şeref defterini imzaladıktan sonra kısa bir değerlendirmede bulundu.

Reklam
Reklam

Bugünün, Şanlıurfa için milat olacağını dile getiren Eroğlu, heybelerini doldurup geldiklerini söyledi. Hatta, heybe ile değil TIR ile geldikleri latifesinde bulunan Eroğlu, 25 proje için şehre geldiklerini ifade etti. 831 milyon liralık yatırıma imza atmak için geldiklerini kaydeden Eroğlu, merkezi hükümetten en fazla yatırım alan ilin de Şanlıurfa olduğunu vurguladı. Eroğlu, "Biz heybe ile değil TIR’la geldik. Tarihi bir gündür. Bunu milat olarak yazacaklardır. Şu anda 831 milyon TL yatırımla geldik. Yaklaşık 25 müjdemiz var. İnşaatı devam den projeler var. Bunlar hariç. Bu 25 projeden 20’si DSİ’ye ait. Bunun dışında, Orman Genel Müdürlüğümüzün 2, Doğa Koruma Milli Park Genel Müdürlüğü'nün 2 ve Meteoroloji'nin 1 projesi var. Bu, toplamda 25 müjdenin yatırım maliyeti 831 milyon 71 bin lira.” şeklinde konuştu.

Yapılan yatırımlardan biri de içme suyu arıtma tesisi. 2. kademe inşaatı sözleşmesi imzalanacak. Arıtma tesisinin şehrin su ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacağı belirtiliyor. Günlük kapasitesi 207 bin metreküp olan yeni arıtma tesisinin sözleşmesinin imzalanacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Orman Genel Müdürlüğü de ilde iki projeye imza atacak. Bunlardan biri, 11 bin 500 dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmaları yürütüleceği belirtilirken, ikinci proje ise ilde önümüzdeki yıl 5 milyon fidan üretilerek 4 milyonunu toprakla buluşturmayı hedefliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz