Bakan Eroğlu: “taş Ocağı Konusunda Çok Hassasız”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 34 yatırımın açılış ve temel atma törenlerine katılmak...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 34 yatırımın açılış ve temel atma törenlerine katılmak için Isparta’ya geldi.

Partisinin İl Başkanlığını ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, Göller bölgesindeki taş ocaklarının fazla olması ile ilgili soru üzerine, taş ocaklarına izin verilirken çok hassasiyet gösterdiklerini söyledi. Bakan Eroğlu, bir soruya şöyle karşılık verdi: “Taş bir ihtiyaç.Tabi uygun yerden alınması ve tabiatı tahrip etmemesi kaydıyla müsaade ediyoruz. Bunun için ruhsat almış mı? ÇED belgesi var mı? Ormanlık alanda biyolojik çeşitlilik açısından özel bir alan mı? Bir de görüntü kirliliği meydana getiriyor mu? Ona bakıyoruz. Keşke gelip bir görseniz.Taş ocakları için onayı imzalarken köylere, okullara mesafelerini ölçüyoruz. Hassasiyet gösteriyoruz. Bir de tüm madenciler ruhsat alırken bize rehabilitasyon projesi hazırlıyor. Madeni alsın ama orayı derme çatma bırakamaz. Hem maden hem orman mühendislerinin hazırladığı projeyi onayladıktan sonra izin veriliyor.Tabi taş olmadan inşaat durur. Uygun yerden verdiğimiz zaman mahsuru yok diye düşünüyoruz.”

Reklam
Reklam

YEŞİL KUŞAK PROJESİ

Mart ayı içinde bütün baraj ve doğal göllerin etrafında yeşil kuşak projesi başlatacaklarını kaydeden Bakan Eroğlu, şunları söyledi: “Bununla ilgili eylem planı hazırlandı. Son bir kontrolden geçirilecek. Mart ayı içinde tüm baraj, içme suyu göllerinden başlayarak bu projeyi hayata geçiriyoruz. Bunu hazırlarken ezbere yapmıyoruz. 2008’de Türkiye’de büyük bir ağaçlandırma seferberliği başlattık. Ama bunun nasıl yapılacağı belli. 21 Mat’tan sonra yeşil kuşak projesinin nasıl olacağını açıklayacağız. Eğridir Gölü de bunun içindedir.”

ISPARTA’NIN HİZMETKARIYIM

Isparta'nın hizmetkarı olduğunu belirten Bakan Eroğlu, Isparta'ya elleri boş değil, heybeleri dolu olarak geldiklerini söyledi. Bugün 34 tesisin açılış ve temel atma merasimi yapacaklarını kaydeden Eroğlu, Isparta'da 2013 yılında 374 milyon 82 bin lira maliyetle 45 proje gerçekleştireceklerini iletti.

Isparta'ya hükümetin önem verdiğini belirten Eroğlu, şöyle konuştu: “İnşallah tekrar geleceğiz. Şu ana kadar 2 milyar liralık yatırım yaptı. Fakat bunlarında içinde en yükseği 510 milyon lira ile bizim bakanlığa ait. Çünkü Isparta tarım açısından önemli, gül açısından önemli. İçme suyu, sulama tesisleri, dere ıslahları, ormanları kalkınmanın lokomotifi olarak görüyoruz.”

Reklam
Reklam

Isparta’nın yıldızı parlak bir şehir olduğunu ileten Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Eksiklikler olabilir ama ne yapılacaksa burada yapılacaktır. 2013 yılında Isparta’da yatırımlarda fırtına gibi eseceğiz. Şu anda 45 müjde verdik. Muhalefete de konuşma fırsatı vermeyeceğiz. 45 müjdeyi de gerçekleştireceğiz.”

BAKAN GÜL ÜRÜNLERİNİ ÖVDÜ

Bakan Eroğlu’na il teşkilatı tarafından halı, Kur’an-ı Kerim ve gül seti hediye edildi. Bakan Eroğlu da, “Daha hediye alacak kadar bir şey yapmadık” dedi. Isparta gül ürünlerini öven Eroğlu, “Biz Isparta’nın gül kremi ve şampuanını kullanıyoruz. Gerçekten son derece güzel sağlıklı ve organik” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: