Bakan Eroğlu Trabzon’da

Yatırımları incelemek ve bazı yeni yatırımlar hakkında müjdeli haberler vermek için Karadeniz turuna çıkan Orman...

Yatırımları incelemek ve bazı yeni yatırımlar hakkında müjdeli haberler vermek için Karadeniz turuna çıkan Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Trabzon Valiliğini ziyaret etti.

Trabzon'a gelen Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Trabzon Valiliğini ziyaret etti. Eroğlu, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Kızılcık ile makamda bir görüşme yaptı. Burada Trabzon’da yapılacak yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Eroğlu, “Bakanlığımızın kapısını kapatarak buraya geldik. DSİ Genel Müdürümüz, Orman Genel Müdürümüz, Müsteşar Yardımcımız, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürümüz, Meteoroloji Genel Müdürümüz, genel müdür yardımcılarımız, bölge müdürlerimiz hepsi buraya geldi. 2013 yılını Trabzon için Orman ve Su İşleri Bakanlığı adına hamle yılı ilan ediyoruz. Bizim bir düsturumuz var. Bir yere giderken eli boş gitmeyiz. Mutlaka bakan bir şeylerle gelir. Bizde buraya heybemiz dolu olarak geldik. Trabzon’a gelirken 2013 yılı içinde tam 40 tane müjde ile geldik. Bu projelerin toplam maliyeti 248 milyon TL. Bunların 30 tanesi DSİ’ye, 5 tane Orman Genel Müdürlüğümüze, 4 tane Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne, 1 tanesi Meteoroloji Genel Müdürlüğüne olmak üzere toplam 40 adet müjdeyi Trabzon’da hayata geçireceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

ORMAN KÖYLÜSÜNE 1 MİLYON 750 BİN TL KREDİ

Projelerin neler olduğuyla ilgili de bilgi veren Eroğlu, “Bunların içinde içme suyu arıtma ve rehabilitasyon, dere ıslahı, taşkın hasarları var. 9 bin 400 dekar alanda ağaçlandırma yapacağız ve 820 bin adet fidanı toprakla buluşturacağız. 8, 2 milyon adet fidan üreteceğiz. Bin 500 dekar alanda çığ kontrol tesisi ve bakımı yapacağız. Ceviz Eylem Planı çerçevesinde 100 dekar alanda fidan dikilecek. Ayrıca Orman Köylüleri desteklemek için 1 milyon 750 bin TL kredi vereceğiz. DOKAP ile yürütülen projelerimiz var. 4 tane proje hazırladık. Sera Gölü’nden tutunda Maçka Altındere Vadisi’ne kadar derelerimizde ve tesislerimizde kırmızı benekli alabalık üretimi teşvik edilecek” dedi.

Bölgenin potansiyelinin yeteri kadar değerlendirilemediğini belirten Eroğlu, “Trabzon’daki güzellikleri tüm dünyaya tanıtmalıyız. Deniz turizminden insanlar usandı. Artık dağ, av ve eko turizmi öne çıkıyor. Meteoroloji ölçüm istasyonu kuracağız ve buradan otomatik bilgi akışı sağlanacak. İnternetten insanlar gideceği yerin hava durumunu anında görebilecek. Taşkın tahminleri ve erken uyarı sisteminde de veriler elde edilecek” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Kızılcık Bakan Eroğlu’na ziyaretin anısına telkariden yapılmış kahve takımı hediye etti. Hediyeyi kabul eden Bakan Eroğlu ise, Kızılcık’a teşekkür ederek, “Bunda kahve içmeye değer” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: