Bakan Eroğlu: “yeni Su Kanunu’nun 2013 Yılında Çıkmasını Planlıyoruz”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, derelerin ıslahında birinci önceliğin estetik olduğunu dile getirerek,...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, derelerin ıslahında birinci önceliğin estetik olduğunu dile getirerek, yeni ‘Su Kanunu’nun 2013 yılında çıkmasını planladıklarını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Küre Dağları Milli Parkı ‘Orman Koruma Alanları Yönetimini Güçlendirme Projesi’ kapanış sempozyumuna katıldı. Hilton Otel’de düzenlenen sempozyum öncesi Eroğlu, 1926 yılında çıkarılan Su Kanunu’nun değişimine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Değişimi kurum ve kuruşların görüşlerine açtıklarını belirten Eroğlu, suyun akıllıca ve tek elden yönetilmesinin gerektiğini söyledi. Dünyada suyun sicilini en iyi tutan devletin Osmanlı Devleti olduğunu vurgulayan Eroğlu, “Suyun korunması için gerekli bütün tedbirleri alıyoruz. Suyun kirletilmemesi, yer altı suyunun akıllıca kullanılması ve kontrol edilmesi konusunda ve suyu en iyi yönetmek konusunda güzel bir kanun tasarısı hazırladık” dedi.

Reklam
Reklam

Dere yataklarına ev yapılmaması konusunda gerekli çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Bakan Eroğlu, dere yatakları ile ilgili yapılmaması gereken bütün eylemleri kontrol ettiklerini kaydetti. Derelerin ıslahında birinci önceliğin estetik olduğunu dile getiren Eroğlu, “3E prensibimiz var. Ekonomik, emniyetli ve estetik olması. En önce estetiği ele aldık. Dere yatakları en güzel şekilde ıslah edilecek” diye konuştu.

Dere yataklarındaki evlerin yıkılıp yıkılmayacağının sorulması üzerine ise Bakan Eroğlu, “Dere yatakları alüvyondur ve yapılaşmaya müsait değildir. Şuanda gündemde olan kentsel dönüşüm sürecinde mutlak ki dere yatakları da ele alınacaktır” şeklinde konuştu.

Kanun kapsamında kurum ve kuruluşlardan gelecek görüşlerin ele alınacağını belirten Eroğlu, kanunun 2013 yılında çıkmasını planladıklarını söyledi.

Gazetecilerin sorularının ardından sempozyuma katılan Eroğlu, Türkiye olarak ormanların korunması ve geliştirilmesi ile sulak alanlara büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Dünyada orman serveti azalırken Türkiye’de artıyor. Bu proje 2008 yılında başlatıldı. Bugüne kadar proje için 3 milyon TL’lik destek verildi. Küre Dağları’nda yaban hayatı desteklemek amaçlı 15 bin adet fidan dikmişiz. Örneğin o bölgede bir hanımefendi pansiyonculuğa başlamış, bu da çok önemlidir. Proje artan hızla devam edecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: