Bakan Eroğlu'ndan 'mesire Alanı' Talimatı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’ne mesire alanlarında vatandaşların daha kaliteli hizmet almaları için gerekli bütün tedbirlerin alınması talimatını verdi.

Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, bu yaz sıcaklık ortalamalarının mevsim normallerinin 0,5 ile 1 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiğini belirterek, şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunulması için gereken her şeyin yerine getirilmesini istedi. Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tesis edilen milli park, tabiat parkı ve mesirelik alanlarda içme suyu, temizlik ve tuvalet gibi ihtiyaçların en iyi şekilde karşılanması hususunda azami hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

ÖZEL SEKTÖR İŞLETMELERİ 24 SAAT KONROL EDİLECEK

Yine bakanlık tarafında tesis edilen ancak özel sektör tarafından işletilen alanlarda da gerekli düzenlemelerin yapılmasını isteyen Eroğlu, “Özel işletmeleri, oluşturacağınız ekiplerce 24 saat kontrol edin, vatandaşların mağdur edilmemesi için gereken ne varsa yerine getirin.” dedi.

Gerek kurum personelinin gerekse özel işletmelerdeki personelin kılık kıyafetinden ziyaretçilere karşı davranışlarına kadar her şeyin muazzam bir şekilde olması gerektiğine işaret eden Eroğlu, söz konusu alanlarda yaşanacak herhangi bir problemde vatandaşların dilek ve şikayetlerini hızlı bir şekilde iletebilecekleri iletişim bilgilerinin yer aldığı tabelaların görülebilecek yerlere konulmasını ve sadece bölge müdürü tarafından açılabilecek kilitli şikayet kutularının yerleştirilmesini istedi.

ENGELLİLER UNUTULMADI

Eroğlu, 2013 yılı ve bundan sonraki yıllarda tesis edilecek mesire alanlarında ve yeni yapılacak düzenlemelerde engelli vatandaşların unutulmaması gerektiğini kaydederek, engelli vatandaşlara da hareket imkanı sağlayacak, onları tabiat ile bütünleştirecek tabii terapi ortamı sağlayacak şekilde çalışmalar yapılmasını bildirdi.

Reklam
Reklam

Uludağ Milli Parkı’nın yazın da ziyaretçileri ağırlaması için gerekli hazırlıkların yapılması talimatını veren Eroğlu, ayrıca Spil Dağı Milli Parkı’nda devam eden çevre düzenlemesi çalışmalarının bir an önce tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması gerektiğini vurguladı.

“MESİRE YERLERİ ORMAN YANGINI RİSKİNİ AZALTIYOR”

Mesirelik alanların başka bir faydasının ise orman yangınlarını azaltmak olduğunu belirten Eroğlu, “İnsanların piknik maksadıyla bu alanlarda bir araya gelmesi, lüzumlu emniyet tedbirlerinin alınması ve piknik için tasarlanması sebebiyle yangın riski de en aza indiriliyor.” ifadesini kullandı.

Bütün Türkiye’de şehir ormanları, tabiat parkları ve milli parklar kurulduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, “2003'ten bugüne kadar toplam 120 adet şehir ormanı tesis ettik. Eskiden şehir ormanlarına insanlar giremiyor, istifade edemiyordu. Ağaç sevgisini vatandaşlara yerleştirmenin yolu, şehir ormanlarının halka açılmasından geçiyor. Vatandaşlarımız şehir ormanlarında ve mesire alanlarında yeşile olan ihtiyacını gideriyor. Ailesiyle hoşça vakit geçiriyor.” sözlerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: