Bakan Eroğlu'ndan Sıcaklık Uyarısı: Öğle Saatlerinde Dışarı Çıkmayın

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, mevsim sıcaklıklarının ortalamanın üzerinde seyrettiğine dikkat çekerek, yaşlılar,...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, mevsim sıcaklıklarının ortalamanın üzerinde seyrettiğine dikkat çekerek, yaşlılar, çocuklar ve hamileleri sıcaklığın arttığı öğle saatleri olan 12.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Ankara-Afyonkarahisar-İzmir Hızlı Tren Projesi Sözleşmesi İmza Töreni sonrasında basın mensuplarının hava sıcaklıkları ile ilgili sorularını cevaplayan Bakan Eroğlu, hava sıcaklığının mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerinde seyrettiğine vurgu yaptı. Yaşlıların, çocukların ve hamilelerin öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları gerektiğini hatırlatan Bakan Eroğlu, bu gruplarda yer alanların su ihtiyaçlarını mutlaka karşılamaları gerektiğini ifade etti. Bu sıcaklıklarda susamadan su içmek gerektiğini diye getiren Bakan Eroğlu, bu sıcaklıkları kazasız belasız atlatmayı temenni ettiklerini kaydetti. Türkiye'de su sıkıntısı bulunmadığını da vurgulayan Eroğlu, su konusunda hiçbir sıkıntı olmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Hava sıcaklıklarının orman yangınları açısından risk oluşturduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, vatandaşların orman yangınları konusunda hassas olmaları gerektiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: