Bakan Faruk Çelik: Balıklıgöl için iki yılda 18 milyon lira kaynak sağlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanlığı tarafından Şanlıurfa Balıklıgöl havzasının kritik su...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanlığı tarafından Şanlıurfa Balıklıgöl havzasının kritik su ihtiyacını karşılayacak projeye iki yılda toplam 18 milyon lira kaynak sağlandığını açıkladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı basın müşavirliği aracılığı ile yazılı açıklama yapan Bakan Çelik, "Ülkemizin tarihi zenginlik ve kültür birikimi bakımından Şanlıurfa ayrı bir öneme sahiptir. İlimizi her şekilde korumak ve geliştirmek için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz." dedi.
Önemli bir turizm merkezi olan Balıklıgöl’ü her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ettiğinin altını çizen Bakan Çelik, "Kültür ve turizm açısında cazibe merkezi konumunda olan Balıklıgöl havzasındaki Halil ür Rahman ve Ayn Zeliha Göllerini beslemekte olan yer altı kaynaklardaki azalma doğal floranın ve faunanın bozulmasına neden olmaktadır." şeklinde konuştu.
Balıklıgöl havzasının karşılaştığı bu tehlikeden kurtulması amacıyla kalıcı bir çözüm sağlamak kapsamında ‘Balıklıgöl Havzasına Su Getirme Projesi’nin hayata geçirildiğini anlatan Bakan Faruk Çelik, şunları kaydetti: "Bu proje ile Balıklıgöl havzasına su getirmesinin yanı sıra, çevredeki köylerin ve Organize Sanayi Bölgesinin içme ve kullanma suyu ihtiyacı da giderilmiş olacak. Söz konusu işin I. Kısmın ihalesi kapsamında 14 kilometre ana isale hattı inşası, I Kısım ve II. Kısım Uygulama Projeleri yapım işi, II. Kısım ihalesi kapsamında Hacı Eyüpler - OSB arası, OSB-OSB Besi arası terfi ve ana isale hattı, 16 köye ana isale ve şebeke işi bulunmakta. Proje Şanlıurfa İl Özel İdaresi tarafından yürütülmektedir. Söz konusu projeye 2010 yılında Kalkınma Bakanlığı tarafından Yatırımları Hızlandırma Ödeneğinden başlangıç olarak 5 milyon lira kaynak sağlandı. 2011 yılında ise projenin geri kalan kısmının bitirilmesi için Kalkınma Bakanlığı tarafından yine aynı kaynaktan ilave 13 milyon lira kaynak aktarılması için gerekli işlemler başlatılmıştır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz