Bakan Fatma Şahin: “engelli İle Engelsiz Arasındaki Tüm Ayrımları Kaldırdık”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Artık dünyadaki bütün engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Artık dünyadaki bütün engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Engelli ile engelsiz arasındaki tüm ayrımları kaldırdık” dedi.

Bakan Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İşitme Engelliler Federasyonu’nun düzenlediği ‘Türkiye’nin İlkleri’ ödül törenine katıldı. Törene Bakan Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, görme engelli sanatçı Metin Şentürk ve çeşitli meslek gruplarından temsilciler ile işitme engelli vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Törende ilk konuşmayı İstanbul Vali Hüseyin Avni Mutlu yaptı. Mutlu, “Bütün engeller kalktı. Artık işitme engelliler için eğitim fırsatı, istihdam fırsatı gibi imkanlar çok daha iyi konuma geldi. Hükümetimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın önderliğinde bugün çok önemli noktaya geldik. Ama biz bu konuda daha çok çalışmalıyız. Biz sizleri önemsiyoruz” dedi.

Ardından kürsüye çıkan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise, “Geçen hafta Bakanlar Kurulunda Dünya Engelliler Birliği onayını çıkardık. Artık dünyadaki bütün engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Engelli ile engelsiz arasındaki tüm ayrımları kaldırdık” diye konuştu.

Bu dönem güçlü bir idari yapıya sahip olduklarını ifade eden Bakan Şahin, “Fırsat eşitliği yaratıyoruz, bu bakımdan engelli kardeşlerimizin fikirlerini önemsiyoruz. İşaret dili standardı getirerek kurumsal alt yapımızı güçlendirdik. YÖK ile işbirliği içinde olup, üniversite içerisinde akademisyenlerimizin olmasını sağladık” dedi.

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “327 işitme engelli kardeşimiz istihdama atıldı. Bizler Hz. Mevlana’nın baktığı gibi gönül gözüyle sizlere bakıyoruz. Hepimiz kendi içimizde empati yapabilmeliyiz” diye konuştu.

Programın ardından Bakan Şahin, İşitme Engelliler için yapılan organizasyonlarda emeği geçen isimlere teşekkür plaketlerini verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: