Bakan Fatma Şahin: Kurtuluş Sosyal Adaletten, Bireyin Kalkınmasından Geçiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Bugün şehitlerimiz geldiği zaman yüreğimiz yanıyorsa, ateş düştüğü...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Bugün şehitlerimiz geldiği zaman yüreğimiz yanıyorsa, ateş düştüğü yeri yakıyor ama aynı yangını biz yüreğimizde hissediyorsak, kurtuluş yine sosyal içermeden, sosyal adaletten, bireyin kalkınmasından geçiyor.” dedi.

Bakan Şahin, Şehitkâmil Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kalkınma Ajansları ve Sosyal Politika Açılımları Buluşması’na katıldı. Burada yaptığı konuşmada, şehir bazlı teşvik sisteminin ne kadar önemli olduğunu bildiklerini kaydeden Şahin, sırf bunun için Doğu ve Güneydoğu’ya ayrılan payın 25 trilyon olduğuna değindi. Bu desteğin hiçbir mali krizde azalmadığına dikkat çeken Şahin, “Bakın, euro bölgesindeki liderlerin bugün hızlı bir şekilde yok olmasının sebebi şuydu. Dediler ki; ‘Krize girdik, hemen sosyal politikaları kısalım, hemen emeklinin elindeki parayı alalım, engelliye verilecek desteği azaltalım, kadın erkek eşitliğinde yapılması gereken hamle varsa bekletelim.’ IMF’nin bizden istediği de oydu. 2008’de biz kendi modelimizi kuracağız dememizin nedeni de oydu. Çünkü bize dediler ki; ‘Çok büyüyorsunuz, Az büyümemiz, az tüketmeniz lazım’ Biz tam tersini dedik. Çok büyüyeceğiz, sosyal adaleti hızlı bir şekilde sağlayacağız ve çok tüketeceğiz ama israf etmeden, ayağımızı yorganımıza göre uzatarak. O yüzden o anlaşmanın yapılmamasındaki temel mantık buydu.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Sağlanan başarının birlikte gerçekleştirildiğinin altını çizen Şahin, son zamanlardaki terör olaylarına da değinerek, “Bugün şehitlerimiz geldiği zaman yüreğimiz yanıyorsa, ateş düştüğü yeri yakıyor ama aynı yangını biz yüreğimizde hissediyorsak kurtuluş yine sosyal içermeden, sosyal adaletten, bireyin kalkınmasından geçiyor. Sihirli anahtar burada. Bunu birlikte başaracağız.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: