Bakan Gönül: Çocukluğumuzda bize sanayinin kötü bir şey olduğu anlatılırdı

Milli Savunma Bakanı ve Antalya milletvekili adayı Vecdi Gönül, Türkiye’de sanayinin yeniden ayağa kalkmasındaki en...

Milli Savunma Bakanı ve Antalya milletvekili adayı Vecdi Gönül, Türkiye’de sanayinin yeniden ayağa kalkmasındaki en büyük etkenin KOBİ’ler olduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Antalya Şubesi üyeleri ile buluşan Milli Savunma Bakanı Gönül, burada iş adamlarına seslendi. Dünyada geçmişte ülkelerin ziraat ve sanayi ülkeleri olarak ikiye ayrıldığını ifade eden Bakan Gönül, çocukluğunda kendilerine iki şeyin söylendiğini, bunlardan birisinin sanayinin kötü bir şey olduğu, ikincisinin ise Türkiye’nin ziraat ülkesi olduğu ifade edildiğini söyledi.
Sanayi’nin kötü bir şey olarak gösterildiği için Türkiye’nin de ziraat ülkesini seçtiğini ifade eden Bakan Gönül, “Yeşil bahçelerde mutlu bahtiyar yaşanacağı bir ülke olmak için, Türkiye iyi ki bu Arapların çöllerinden kurtuldu. Zaten oralar hiçbir şeye yaramazdı denilirdi. Ancak, zamanla bize ders diye öğretilenlerin yanlışlığı ortaya çıktı. Şimdilerde dünya petrol rezervinin yüzde 57’si bu ülkelerde mevcut. Ayrıca, öğrendik ki sanayileşmeden ziraat bile mümkün değilmiş.” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin, sanayileşmede İngiltere’den çok etkilendiğini ifade eden Gönül, geçmişte Türklerin sanayileşemezmiş ve sanayileşmenin batıya mahsusmuş gibi bir peşin hükümünün zihinlere işgal ettiğini belirtti. Türkiye’de sanayinin yeniden ayağa kalkmasında da en büyük etkenlerden bir tanesinin KOBİ’ler olduğunu kaydeden Gönül, “Türkiye, organize sanayi örneğini Almanya’dan almıştır. Çünkü, en büyük şirketlerin dayandığı kaynak KOBİ’lerdir. Ankara OSTİM’de KOBİ’lerimiz bulunuyor. Bu KOBİ’ler boing, airbus uçak parçası üretiyor. Artı, dünyanın bir numaralı helikopteri olan Skorsky'nin organları ise Türkiye’de yapılıyor.” diye konuştu.

Davetlerini kırmayıp geldikleri için teşekkür eden TÜMSİAD Antalya Şube Başkanı Hüseyin Demirezen, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde kendilerini destekleyeceklerini ifade etti.
Seçim çalışmaları kapsamında daha sonra Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş’ı ziyaret eden Bakan Gönül, burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabine yapısını televizyondan seyretti. Bakan Gönül, yeni kabine yapısıyla ilgili de “Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Bakan Gönül’e, daha sonra Kaymakam Kocabaş brifing verdi. Muratpaşa ilçesinde yapılan hizmetleri anlatan Kocabaş, “Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde 20 bin yeşil kartlı halkımız mevcut. Kaymakamlığımız tarafından 42 bin kişiye 1 milyon 729 bin TL yardım yapılıyor. Ayrıca, ilçemize Başbakanlık tarafından gönderilen yardımlar da yardıma muhtaç vatandaşlarımıza dağıtılıyor.” diye konuştu.
Gönül, daha sonra Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi üyelerini ziyaret ettikten sonra kendisini takip eden gazetecilerle sohbet edip yemek yedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz