Bakan Gönül: Yabancılaşmak yerine dostlaşmamız gerekiyor

Milli Savunma Bakanı ve Antalya milletvekili adayı Vecdi Gönül, dünya denen gezegende hep beraber yaşama...

Milli Savunma Bakanı ve Antalya milletvekili adayı Vecdi Gönül, dünya denen gezegende hep beraber yaşama şartlarını en iyi şekilde geliştirmek gerektiğini, yabancılaşmak yerine dostlaşmak gerektiğini vurguladı.

Seçim çalışmalarını Antalya’da sürdüren Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi (AKDİM)’ni ziyaret etti. Antalya’da yaşayan yerleşik yabancılara Türk kültürünü, örf ve adetlerini öğreten dernek olan AKDİM’i Bakan Gönül’e tanıtım sunumunu Genel Sekreter İbrahim Kundak gerçekleştirdi.
Ziyaretlerinden dolayı Bakan Gönül’e teşekkür eden AKDİM Başkanı Erdoğan Çiğdem, derneğin 5 yıl önce kurulduğunu, özellikle Antalya’nın seçilmesindeki amacın, Türkiye’ye en çok gelen turistin bu şehri ziyaret etmesinden kaynaklandığını ifade etti. Türk kültürünü gelen turistlere tanıtma noktasında enstrümanların çok az olduğunu ifade eden Çiğdem, otellerin daha çok işin ticari boyutuna baktığını vurguladı.
Otellerin kapısında görünmeyen bir yazı olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Çiğdem, “Paranız varsa otelde yeriniz var. Ama bizim kültürümüz almadan verme üzerine kurulmuştur. İşin bu boyutunu burada göstermeye çalışıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

AKDİM’i daha önce de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da ziyaret ettiğini Bakan Gönül’e hatırlatan Erdoğan Çiğdem, “Bakanımızı davet ederken, Antalya’da bir müzemiz var, sizi o müzemizi görmeye davet ediyoruz. Bakanımız bize ‘Antalya’daki müzeleri biliyorum. AKDİM diye bir müze bilmiyorum.’ şeklinde cevap verdi. Biz de müzemizde insanların sergilendiğini, müzelerinde bin yıllık gelenekleri yansıtan, çalmayan çırpmayan insanların sergilendiğini söyledik. Ve bakanımız derneğimizi gelip kendisi daha yakından tanıma imkanı buldu.” diye konuştu.

AKDİM’in, özellikle Antalya’da yaşayan yerleşik yabancılara Türk kültürünü tanıtan bir dernek olduğunu belirten Çiğdem, insanların kendilerini tanıdıktan sonra Türklere karşı bakış açılarının çok değiştiğini belirtti.
AKDİM’in, teşkilatlanıp önlerine hedef koymalarının çok sevindirici bir durum olduğunu kaydeden Milli Savunma Bakanı Gönül, medeniyetler arasında birbirini anlama, birbirine karşı duyarlı olma ve beraber yaşamaya teşvik etmelerinden dolayı dernek temsilcilerini tebrik etti.
Tek bir dünya çatısı altında yaşamak zorunda olduklarını ifade eden Bakan Gönül, “Bu dünya, ulaşımın, haberleşmenin ve diğer iletişim araçlarının hızlı gelişmesiyle gün geçtikçe daha da küçülüyor ve birbirimize tahammül etme ihtiyacımız daha da çok artıyor. Eskiden bir köyde yaşayan insanlar bütün dünyayı o köyden ibaret sayabilirdi. Ama şimdi öyle değil. Dünya içerisinde hep beraber yaşamak şartlarını en iyi şekilde geliştirmek noktasındayız. Yabancılaşmak yerine dostlaşmak zorundayız.” diye konuştu.
Ziyaretlerin anısına Milli Savunma Bakanı Gönül, AKDİM Başkanı Çiğdem’e Milli Savunma Bakanlığı’nın plaketini armağan etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz