Bakan Gül Azerbaycan'da

BAKÜ (İHA) - Kazakistan'daki temaslarını tamamlayan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geldi.

Yarın başlayacak İKÖ 33. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Bakü'ye gelen Gül, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantının, geniş katılımlı olması ve bazı üye ülke temsilcilerinin Azerbaycan'a ilk kez gelmesi bakımından önem taşıdığını belirten Gül, Azerbaycan'ın diğer İslam ülkeleri arasında tanınmasına sağlayacağı katkı bakımından da toplantının oldukça önemli olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Toplantı gündeminde hangi konuların yer aldığına ilişkin bir soru üzerine Bakan Gül, Kıbrıs meselesi, Azerbaycan topraklarındaki Ermeni işgali gibi konularının toplantı gündeminde bulunduğunu söyledi. Gül, "İslam ülkeleri, kendi aralarında en iyi dayanışmayı gösterecektir" dedi.

İKÖ 33. Dışişleri Bakanları Toplantısı, yarın Bakü'deki Gülistan Sarayı'nda başlayacak ve 21 Haziran'a kadar devam edecek.