Bakan Gül'e destek tırmanışı

Kayseri AA- Kayseri'de Hisarcık Belde Belediye Başkanı, meclis üyeleri ve belediye personeli, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesine destek olmak için Erciyes Dağı'nın zirvesine tırmandı.

Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral, belediye meclis üyelerinden Zekeriya Kara, İbrahim Kefinsiz, Osman Kurbaz, Belediye Basın Yayın Müdürü Güray Gülentürk, rehber Nazım Pehlivan ve Mehmet Günüç'ten oluşan ekip, sabah erken saatlerde kayak merkezi bölgesinden tırmanışa başladı.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 5 saatlik yürüyüşün ardından zirveye ulaşan ekip, zirve defterini imzaladı. Başkan ve beraberindeki ekip, daha sonra dönüşe geçti.

Başkan Veral, zirvedeki hatıra defterine "Bu zirve tırmanışımızın amacı şehrimizin yetiştirdiği büyük devlet adamı Sayın Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olma sürecinde, kendisine destek ve bunun acısını, sancısını duyan hemşehrileri olarak, beldemize yapmış olduğu yardım, destek ve bunca katkı karşısında küçük bir şükran ifadesidir. Sayın Cumhurbaşkanım, 3917 metreden tüm Kayseri'ye ve Türkiye'ye haykırıyoruz.

Cumhurbaşkanlığı makamı, ananın ak sütü gibi sana helal bir makamdır. Yolun ve bahtın açık olsun" diye yazdı.Başkan Veral, daha sonra yaptığı açıklamada, seçimlerde halkın, Bakan Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi mesajını verdiğini, kendilerinin de bu mesaja destek vermek amacıyla zorlu tırmanışı gerçekleştirdiklerini
belirtti.