Bakan Güler: Güvenlik Ağırlıklı Değil, Kucaklayıcı Politikalar Uyguluyoruz

İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti'nin asla ret, inkar ve asimilasyon politikaları içinde olmadığını belirtti....

İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti'nin asla ret, inkar ve asimilasyon politikaları içinde olmadığını belirtti. Güler, “Şimdi de güvenlik ağırlıklı politikalar yerine daha kapsayıcı, kucaklayıcı politikaları inatla uyguluyor.” dedi.

Muammer Güler, Gaziantep AK Parti il binasında partililerle bir araya geldi. Bakan Güler, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, farklılıkların kendileri için bir zenginlik oluşturduğuna dikkat çekti. Güler, “10 sene önce konuşulmasını bile tahayyül edemeyeceğimiz adımları AK Parti attı. Bizim farklılıklarımız zenginliğimizdir. Bizim birbirimiz ile dövüş etmemiz bize değil, bizimle hesabı olanlara yarar." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Terör sorunu hakkında konuşan Bakan Güler, 30 yıldır sorunun yaşandığını ve AK Parti’nin bu sorunu defedecek tek parti olduğunu ifade etti. Güler, “Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki insanlar için Türkiye’nin son 30 yılda yaşadığı, ayağını adeta pranga gibi bağlayan, belki lider ülke konumundaki çabalarını kösteklemeye çalışan bu belayı da defetme anlamanda iradesini ortaya koyabilen tek parti.” ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecinde en büyük kararlılığı gösteren Başbakan Erdoğan’ın unutulmaması gerektiğini belirten Güler, "Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi bu belayı defetmek için ve bu çözüm sürecinde herkesi kucaklamak için inşallah bu gayretler toplumda karşılık bulacak." şeklinde konuştu.

Bakan olduktan sonra ikinci ziyaretini Gaziantep’e yapan Güler, İl Jandarma Komutanlığı’nı da ziyaret etti. Bakan Güler, burada çam ağacı dikti. Buradaki temaslarının ardından Bakan Güler, Şehitkamil Kültür Merkezi’nde İmam Çağdaş’ın torunu Talat ve Merve çiftinin nikah törenine katıldı. Çiftlere mutluluk dileyen Güler, 5 çocuk yapmaları yönünde tavsiyede bulundu. Nikah törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu da katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz